Nagyon
köszönöm a dícsérő leveleket, ezzel
tartjátok fenn az én lelkesedésemet és
ezáltal a Kifőzdét! :-)
Küldd
el véleményedet Te is! Tisztelj meg azzal, hogy írsz!
Nem csak a Kifőzdéről érdekel a véleményed, szívesen látnám gasztronómiai élménybeszámolódat, jól sikerült receptedet, kívánságodat stb. - Mindenkit üdvözöl a Kifőzde tulajdonosa és fenntartója, Faragó István. JÓ ÉTVÁGYAT!
2004.12.21. |
Kiválóak a receptek. A kocsonyát próbáltam ki - nagyszerű volt. Üdv, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! |
2004.12.20. |
Kedves István! Csak Gratulálni tudok! Fantasztikusak a receptek. További sok sikert, és Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok. Üdvözlettel: Tímea |
2004.12.20. |
Kedves Faragó István! Előszőr is kellemes ünnepeket kívánok! Az én kérdésem az lenne, csak virtuálisan működik a kifőzde? Ha nem akkor létezik-e házhozszállítás. Köszönettel Vörös Henriett A Kifőzde "szigorúan" virtuális és ingyenes. Ha kajákat készítenénk, nem vinnénk házhoz. Ilyesmire sosem vetemednénk. :-) - István |
2004.12.04. |
örülök,
hogy megtaláltam ezt az oldalt, rajta van minden kaja, ami kell, tök
praktikus, mindent meg lehet találni, szóval nagyon köszi, gratulálok a
jó ötlethez! bodolay zsuzsa |
2004.12.03. |
Magyar
konyha muveit mindig szivesen latom. Sokszor talalom, hogy az edesanyam
receptjei (1927-2004) sok tekintetben jobbak voltak! En, okleveles
gepeszmernok, talan het eves voltam amikor kis-cserkesz tabor utan
edesanyamnak mondtam, hogy a kaja nagyon rossz volt a taborban! O azt
mondta, foz magadnak! Az ota en lassan megtanultam fozni. Ma a
felesegem ugy modja, hogy en egy gourmet szakacs vagyok!A magayr konyha
muveit az Internet altal allandoan nezem es hasonlitom az edesanyam
receptjeivel. Sokszor nincs nagy kulonbseg, sokszor nincs semmi jo! Az amerkai nyelv szerint: Keep up the good works! Fojtasd a jo munkat! Udvozlettel: LdeK |
2004.12.03. |
Tisztelt Faragó Ur! Kolozsvári magyar,főzni szerető férfi ember vagyok.Oly annyira, hogy kedves nejem immár 25 éve vendégként jár konyhánkba.Legnagyobb öröm nekem, ha föztöm neki meg fiamnak izlik és a recept "gyakorlati" megismétlését kérik. Amugy okl.épitőmérnök és cégigazgató vagyok de kedvenc hobbimra mindig keritek időt. Internetten most már gasztro honlapokra is lelek, amint a "kifözdét" is hamar "kiszúrtam". Az a kedvemre való benne, hogy receptjei a tradiciónális magyar konyha határain belül marad. Vajon mi a magyarázata (és itt az Ön véleményére vagyok kiváncsi), hogy a Mo-i sajtóban, mediában (Tv stb.)dömping módon a különféle, magyar izvilágtól, konyha és gasztronómiai kulturától teljesen idegen étkezést, ételeket propagálnak. Görög, kinai, thai stb ételek, furcsa étel és iz-párositások. Vajon a magyar konyha szégyelni való? Vajon a magyar konyha nem az egyetemes magyar (es világ) kultura része? Vajon tényleg egészségtelen a magyar konyha? Más nemzet világszinten reklámozza, terjeszti konyhamüvészetét. Az "egészséges" sok lisztes tésztára alapzott olasz, a nagyon csipős "egészséges" mexikói konyha ....hadd ne folytassam a felsorolást. Persze meg lehet reformálni étkezési szokésainkat de oly módon, hogy ne mondjunk le annak nemzeti jellegéről. Nem vagyok konyha-soviniszta, de ha lassan mindenhol a fast-food tipusú, mediterán, távol keleti receptekről olvasunk, a felnövekvő új generáció(k), majdan, hogy(honnan) ismerik meg (talán messzi külföldőn?)saját nemzetük ételeit? Tisztelettel, Adorján János Kolozsvár. Azt hiszem, mindenben egyet gondolunk... Szerintem a magyar konyha nem egészségtelen, ez csak "ürügy" az új ízek megismerésére. Más kérdés persze; tipikus magyar viselkedés, hogy lefitymáljuk a meglévőt, attól tartván, hogy tán helytelent követünk el az új keresésével... A Kifőzde és hasonló társai azért vannak, hogy megőrizzék, amit a hübelék el akarnak dobni. Faragó István |
2004.11.25. |
A keresőbe beírtam székelykáposzta és máris a kifőzdén találtam magam. Már ki is nyomtattam pár receptet amikor széjelnéztem tulajdonképp mit is találtam.Nekem nagyon tetszik, hogy végre igazi egyszerűen beszerezhető alapanyagok, semmi 5 hétig járok strucctojásért szituáció.Mert hiába kapni már szinte mindent, időt nem adtak hozzá és mindíg rohanni kell valahová. Na mindegy, aki meg akar tanulni főzni ajánlom. Én pedig biztos sokat visszajárok még az oldalra. De olvasom mások is, a megelégedetség nagy. Remélem sokáig fenn lesz tartva még a lap. Gratulálok az ötlethez, hogy létrehozta nekünk ezt az oldalt. Üdv.:Csilla |
2004.11.19. |
Nagyon jó kis receptek vannak ezen az oldalon amit én is eltudok készíteni! Bár a süteménmyeket keveslem. Szívós Mária |
2004.11.04. |
Mint
akinek szenvedélye a főzés elég sokat barangolok ilyen témájú
oldalakon. De meg kell mondanom, hogy számomra a Tied a
legszimpatikusabb. Régóta tudok róla, rendszeresen látogatom. Nagyra
becsülöm azt is, ahogyan improvizálsz, valamint tovább fejlesztesz
bizonyos ételeket. Ez számomra is ismerős. Néha, mikor
elbizonytalanodom, előkapok 7-8 szakácskönyvet. Áttanulmányozom őket,
dörmögve összecsukom, és megfőzöm az ételt úgy, amilyennek elképzeltem. Csupán ennyit szerettem volna megírni. További lelkesedést és minden jót kíván törzsvendéged:Ági |
2004.10.30. |
Hát
mégis visszaállítottam a régi Vendégkönyvet, mert az ingyenes
automatikus vendégkönyv szinte soha nem volt elérhető. Nem tudom
felfogni, még ha ingyenes is egy szolgáltatás, miért nem működik
rendesen? Gyanúm, hogy a készítők személyiségét tükrözi minden munka :-) De félretéve a kesergést, itt az "új" vendégkönyv, használjátok egészséggel! Faragó István |
2004.09.26 |
Kedves Gábor! A vegetában (újabban jobban kedvelem a ételízesítő ételízesítőt) a nátriumglutamát, más nevén az E 621-es adalékanyag ízfokozó hatású, fogyasztása a pánikbetegeknek és depressziósoknak ugyan nem előnyös, de mindenki másnak kellemesen kiemeli az ételek ízét, ha kellő óvatossággal adagoljuk. A ételízesítő ugyan főleg a húslevesre van "kihegyezve", ezért szeretem jobban a ételízesítőt. tehát nem kizárólag a sótartalma miatt használjuk, én pl. főleg az ízfokozó hatása miatt. Sokan azt mondják, hogy "minek az ételízesítő, meghamisítja az ízeket, régen a só is elég volt." Tőlük azt kérdem, akkor miért használják réges-régen a lestyánt (annak ugyanis intenzív vegetaíze van)? Ahogyan a nyelv, úgy az étkezési kultúra is változik, és ha ésszerű keretek között tartjuk a változásokat, hasznunkra válik. Faragó István |
2004.09.26 |
Tisztelt Tanár Úr! Miért kell ételízesítő, vagy egyébb ételízesitö? Hiszen ez nem más mint só, nátriumglutamát. Mindent megtalálhat a zöldfüszerekben, és egyébb aromátokban!!!!!!!!! Gábor, Sankt Augustin |
2004.08.17 | Nagyon jó ez a receptgyűjtemény, sok ételt elkészítettem már belőle, és
mind nagyon finom lett! Remélem, sokáig fog még ez az oldal segítséget
nyújtani az ételek elkészítésében! Arnold |
2004.08.14 |
Endlich habe ich die beste Rezept für LANGOS gefunden !!!! Es ist einsame Spize !!! Ich möchte mich bedanken. Ich werde weitere Rezepte ausprobieren. Gruß Karin Mazlo, Steinbach-Hallenberg |
2004.08.13 |
Örürök, hogy rátok találtam ! Arilen |
2004.08.13 |
Ez a legjobb recept gyújtemény, amivel találkoztam!!!!S ez nem dícséret, hanem csak az igazság!!!!!!Így tovább!!! Erika |
2004.08.02. |
Kedves Istvan! Csak csatlakozni tudok az elottem gratulalokhoz. A hetvegen kiprobaltuk a lencsefozelek receptjet, bar eletem elso lencsefozeleke volt, de ilyen finomat meg nem ettem ;-) Sok sikert kivanok az oldal mukodtetesehez es megigerhetem meg sokszor fogok ide visszaterni receptekert... Janos
|
2004.07.30. |
Kedves Faragó (tanár) úr! |
2004.07.30. |
Jo reggelt kedves Farago Istvan ! |
2004.07.25. |
Nagyon tetszik ez a honlap.Olyan finom ételeket lehet csinálni.SZIA. Vivien |
2004.07.19. |
Csak meg szeretnelek dicserni! A web lap fantasztikus, en kulfoldon (olaszorszag, Barbadosz)elek es amikor tanacstalan vagyok valamilyen magyar etel elkeszitesevel kapcsolatban igazan nagy hasznat veszem. koszonom Monika |
2004.07.15. |
Gratulálok a honlaphoz, nagyon hasznos és nagyon színvonalas. Mint kezdő főzőcskéző, nagyon sok hasznos receptet találtam. Örülök, hogy létezik egy ilyen honlap. További sok sikert és kitartást kívánok. Gyöngyi |
2004.07.05. |
En az USA-ban elek es ott csinalok magyar ettermet. A mult eveben a New York Times legismertebb etelkritikusa a legnagyobb elismeressel irt az alltalam keszitett bakonyirol, probald ki Te is. Az alltalam hasznalt hus serteskaraj amit megsozok megborsozok es forro zsiradekban meforgatok majd kavas vizzel teljesen puhara de ropogosra sutok , amig ez sul a felszeletelt gombat, felkockazoyy becont ,hagymat es kaves foghagymat zsiradekon parolom az elmaradhatatlan super izt ado borssal amig ez teljesen lesul szinte egy kicsit odakap addig a tejfotl kikeverem keves liszttel es vizzel ezzel engedem fel a lepiritott gembat amihez amikor lepirult a legjoobb pirospaprikat adom , kozepesen legyen suru. Egyett forr es hozzaadom a lesutott hust a zsiradekkel egyutt, megint egy roggyanan Egy kicsit hagydd osszeerni az izeket es csodas elmeny lessz fogyaztani a friss nikedlivel. Elvezd Te is ugy ahogy itt elveztek es elvezik sokan . Szeretettel Juli |
2004.06.19. |
A zöldborsóleves kiválóan működött. Kezdő apaként kicsit megszeppentem a feladattól, hogy a délutáni kirándulás után gyorsan megtömjem az éhező gyerekpocakokat. A receptet kiegészítettem fokhagymával, s mivel tej és gluténérzékeny is akadt az asztal körül, kukoricalisztet és joghurtot használtam. A siker nem maradt el. Köszönöm. Ditzendy Károly Arisztid |
2004.05.29. |
Szia,Nagyon szeretem ezt a szakacs konyvet.Erthetoen egyszeruen van leirva. |
2004.05.01. |
Nagyon tuti az oldal!! Kedves György, a Kifőzde nem az az oldal, amit Te kerestél :-) Franci |
2004.04.29. |
Nagyon szép és barátságos a lap, sok-sok hasznos információval. Gratulálok hozzá, és szivesen ajánlom minden ismerősömnek. Frissitéséhez jó egészséget kivánok, és érdeklődve várom az uj recepteket! Maruzsi Istvánné |
2004.04.18. |
Nekem nagyon tetszik ez az oldal, leginkább azért, mert sok érdekes recept van benne.... és most tanulgatok főzni... könnyű megcsinálni és megérteni a leírtakat :) Gratulálok az oldalhoz :) Kriszti |
2004.04.10. |
Évek óta főzök, állítólag nem is rosszul... viszont ez az oldal nagyon tetszik! sok apró trükköt tanultam! ha valamiben nem vagyok 100%ig biztos, idejövök ötletekért. |
2004.03.31. |
Kerestem magyar recepteket és igy találtalak meg. A cimedet átadtam a fiamnak és a lányomnak és ök is használják a magyar konyhádat. Ragyogoak a receptek. Lényszives fojtasd a ügyet, hogy ne tünjön el mint sajnos sok jó internet cim. Átadom akinek csak tudom, mert sajnos nagyon ritka egy jó (tényleg nagyon kitünö) magyar receptgyüjtemégy. A belga feleségem is szereti a magyar konyhát, ugy hogy sokszor eszünk jó dolgokat. Purjesz Janos |
2004.03.31. |
Kiválóak a receptek,csak gratulálni tudok! Manapság igen elterjedtek a külföldi, kinai, olasz ételek, de a magyar konyhának sohasem kell bizonyitania, mert izvilága a legremekebb ami létezik. Csak igy tovább! Tisztelettel: Stné,Éva. Zalaegerszegi vendéglős 22 éve, de még van mit tanulnia. |
2004.03.30. |
Kedves Istvan! A baratom elkeszitette a szekelykaposztadat, hat ilyen finomat meg soha eletemben nem ettem!!!!!!!!! Te egy zseni vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bea |
2004.03.27. |
Kedves Istvan (tanar ur!) |
2004.03.19. |
Nagyon tetszik az oldal, kulfoldon elek es nagy hasznat veszem. Sok receptre, amit mar elfelejtettem, itt akadok ra es rogton meg is csinalom, ajanlottam masoknak is es oromet okoztam vele nekik :)) tovabbi sok sikert a bovitesehez..:) Erika |
2004.03.19. |
Londonban elek 2 kis gyermekemmel, akik hetvegeken egy magyar iskolaba jarnak. Mult alkalommal azt a hazifeladatot kaptak, hogy hozzak be kedvenc magyar eteluk receptjet es amelyik recept a legtobb gyerek kedvence, azt majd el is fogjak az utana kovetkezo alkalommal kesziteni! En orakat kerestem a neten magyar nyelvu recepteket, bar otthon sok konyvem van, meg rengeteg receptet gyujtottam mar, de olyan jo volt latni ezt az egyedulallo weboldalt, ahol interaktivan lehet kepet is meg recepteket MAGYARUL lekerni, hogy le a kalappal. Nagyon sokat segitett nekem, hogy ratalaltam erre a cimre (Google search engine segitsegevel) es biztosan a jovoben sokat fogom meg latogatni, meg arra is nagyon jo az oldal, hogy otleteket ad, hogy mit is fozzek este ha munkabol hazamegyek! |
2004.03.09. |
De jó, hogy rádtaláltam. Óriási sikere volt a családomban a recepted alapján készült babgulyásnak. Hálás vagyok, nagyon köszönöm. Üdvözöl szeretettel: Magdi |
2004.03.04. |
Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptgyűjteményt. Nagyon klassznak tűnik. Szeretek a konyhában kísérletezni, a hét végén legalább négyet kipróbálok közülük. Kösz! |
2004.02.24. |
Szia! Nagyon jó az oldal, ha valamit nem tudok a konyhában, azonnal ide jövök. Köszi és minden jót! |
2004.02.15. |
Szia ! Megneztem a recepteket! :)) Nem akarsz a Kifözde helyett uj nevet valasztani? Esetleg Minösegi Hizlalda! :)) Ezek a kajak isteniek! :)))))) Bazsa ui: Nagyon klassz az oldal. :)) ha nem tudok mit fözni, nalad lopok ötleteket! :)))))) |
2004.02.15. |
NAGYON ORULOK HOGY MAGYAR RECEPTEKET TALALHATOK AZ INTERNETEN !! |
2004.02.03. |
Halihó! |
2004.02.02. |
KEPVISELOFANK |
2004.01.21. |
Kedves Faragó úr! Hálás köszönettel tartozom a "Sajtpogácsa Ladó módra" receptjéért,de nem csak én és családom, hanem az egész népes baráti körünk is! Az első alkalommal, amikor megsütöttem, az egyik barátunk eldugta a többiek elől annyira ízlett neki! Bevallom a sütőpor és az élesztő hiánya tette számomra egyszerűvé a kipróbálást, de nem gondoltam volna, hogy a világ legfinomabb sós sütije kerül ki a kezem közül, az Ön segítségével! |
2004.01.19. |
Gratulálok a kiváló receptekhez! Egyszerüek, olcsók, kellően táplálóak, ugyanakkor egészséges étrendet is össze lehet belőlük állítani. Örülök, hogy véletlenül ráakadtam. |
2004.01.16. |
Nahhhhh vééégre egy jó web oldal!!! |
2004.01.03. |
Gratulálok az oldalhoz, de még inkább a receptekhez. Elég sokat kipróbáltam és eddíg mindeggyik ízlett. Volt amit egy picit átalakítottam, már ha nem probléma. |