A Kifőzde Vendégkönyve
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Nagyon köszönöm a dícsérő leveleket, ezzel tartjátok fenn az én lelkesedésemet és ezáltal a Kifőzdét! :-)
Küldd el véleményedet Te is! Tisztelj meg azzal, hogy írsz!

Próbáld ki a Fórumot is!

Nem csak a Kifőzdéről érdekel a véleményed, szívesen látnám gasztronómiai élménybeszámolódat, jól sikerült receptedet, kívánságodat stb. - Mindenkit üdvözöl a Kifőzde tulajdonosa és fenntartója, Faragó István. JÓ ÉTVÁGYAT!

Név:
E-mail cím: 
Szöveg:





Olvasd el a bejegyzéseket:

2004.12.21.
Kiválóak a receptek. A kocsonyát próbáltam ki - nagyszerű volt.
Üdv, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

2004.12.20.
Kedves István!
Csak Gratulálni tudok!
Fantasztikusak a receptek.
További sok sikert, és Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok.
Üdvözlettel: Tímea

2004.12.20.
Kedves Faragó István!
Előszőr is kellemes ünnepeket kívánok!
Az én kérdésem az lenne, csak virtuálisan működik a kifőzde? Ha nem akkor létezik-e házhozszállítás.
Köszönettel
Vörös Henriett

A Kifőzde "szigorúan" virtuális és ingyenes. Ha kajákat készítenénk, nem vinnénk házhoz. Ilyesmire sosem vetemednénk. :-) - István

2004.12.04.
örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, rajta van minden kaja, ami kell, tök praktikus, mindent meg lehet találni, szóval nagyon köszi, gratulálok a jó ötlethez!
bodolay zsuzsa

2004.12.03.
Magyar konyha muveit mindig szivesen latom. Sokszor talalom, hogy az edesanyam receptjei (1927-2004) sok tekintetben jobbak voltak! En, okleveles gepeszmernok, talan het eves voltam amikor kis-cserkesz tabor utan edesanyamnak mondtam, hogy a kaja nagyon rossz volt a taborban! O azt mondta, foz magadnak! Az ota en lassan megtanultam fozni. Ma a felesegem ugy modja, hogy en egy gourmet szakacs vagyok!A magayr konyha muveit az Internet altal allandoan nezem es hasonlitom az edesanyam receptjeivel. Sokszor nincs nagy kulonbseg, sokszor nincs semmi jo!

Az amerkai nyelv szerint: Keep up the good works! Fojtasd a jo munkat!

Udvozlettel:
LdeK

2004.12.03.
Tisztelt Faragó Ur!

Kolozsvári magyar,főzni szerető férfi ember vagyok.Oly annyira, hogy kedves nejem immár 25 éve vendégként jár konyhánkba.Legnagyobb öröm nekem, ha föztöm neki meg fiamnak izlik és a recept "gyakorlati" megismétlését kérik. Amugy okl.épitőmérnök és cégigazgató vagyok de kedvenc hobbimra mindig keritek időt. Internetten most már gasztro honlapokra is lelek, amint a "kifözdét" is hamar "kiszúrtam". Az a kedvemre való benne, hogy receptjei a tradiciónális magyar konyha határain belül marad. Vajon mi a magyarázata (és itt az Ön véleményére vagyok kiváncsi), hogy a Mo-i sajtóban, mediában (Tv stb.)dömping módon a különféle, magyar izvilágtól, konyha és gasztronómiai kulturától teljesen idegen étkezést, ételeket propagálnak. Görög, kinai, thai stb ételek, furcsa étel és iz-párositások. Vajon a magyar konyha szégyelni való?

Vajon a magyar konyha nem az egyetemes magyar (es világ) kultura része?

Vajon tényleg egészségtelen a magyar konyha?

Más nemzet világszinten reklámozza, terjeszti konyhamüvészetét. Az "egészséges" sok lisztes tésztára alapzott olasz, a nagyon csipős "egészséges" mexikói konyha ....hadd ne folytassam a felsorolást. Persze meg lehet reformálni étkezési szokésainkat de oly módon, hogy ne mondjunk le annak nemzeti jellegéről.

Nem vagyok konyha-soviniszta, de ha lassan mindenhol a fast-food tipusú, mediterán, távol keleti receptekről olvasunk, a felnövekvő új generáció(k), majdan, hogy(honnan) ismerik meg (talán messzi külföldőn?)saját nemzetük ételeit?

Tisztelettel,
Adorján János
Kolozsvár.

Azt hiszem, mindenben egyet gondolunk...
Szerintem a magyar konyha nem egészségtelen, ez csak "ürügy" az új ízek megismerésére. Más kérdés persze; tipikus magyar viselkedés, hogy lefitymáljuk a meglévőt, attól tartván, hogy tán helytelent követünk el az új keresésével...
A Kifőzde és hasonló társai azért vannak, hogy megőrizzék, amit a hübelék el akarnak dobni.
Faragó István

2004.11.25.
A keresőbe beírtam székelykáposzta és máris a kifőzdén találtam magam. Már ki is nyomtattam pár receptet amikor széjelnéztem tulajdonképp mit is találtam.Nekem nagyon tetszik, hogy végre igazi egyszerűen beszerezhető alapanyagok, semmi 5 hétig járok strucctojásért szituáció.Mert hiába kapni már szinte mindent, időt nem adtak hozzá és mindíg rohanni kell valahová. Na mindegy, aki meg akar tanulni főzni ajánlom. Én pedig biztos sokat visszajárok még az oldalra. De olvasom mások is, a megelégedetség nagy. Remélem sokáig fenn lesz tartva még a lap. Gratulálok az ötlethez, hogy létrehozta nekünk ezt az oldalt. Üdv.:Csilla
2004.11.19.
Nagyon jó kis receptek vannak ezen az oldalon amit én is eltudok készíteni! Bár a süteménmyeket keveslem.
Szívós Mária

2004.11.04.
Mint akinek szenvedélye a főzés elég sokat barangolok ilyen témájú oldalakon. De meg kell mondanom, hogy számomra a Tied a legszimpatikusabb. Régóta tudok róla, rendszeresen látogatom. Nagyra becsülöm azt is, ahogyan improvizálsz, valamint tovább fejlesztesz bizonyos ételeket. Ez számomra is ismerős. Néha, mikor elbizonytalanodom, előkapok 7-8 szakácskönyvet. Áttanulmányozom őket, dörmögve összecsukom, és megfőzöm az ételt úgy, amilyennek elképzeltem.
Csupán ennyit szerettem volna megírni. További lelkesedést és minden jót kíván törzsvendéged:Ági

2004.10.30.
Hát mégis visszaállítottam a régi Vendégkönyvet, mert az ingyenes automatikus vendégkönyv szinte soha nem volt elérhető. Nem tudom felfogni, még ha ingyenes is egy szolgáltatás, miért nem működik rendesen? Gyanúm, hogy a készítők személyiségét tükrözi minden munka :-)
De félretéve a kesergést, itt az "új" vendégkönyv, használjátok egészséggel!
Faragó István

2004.09.26 Kedves Gábor!
A vegetában (újabban jobban kedvelem a ételízesítő ételízesítőt) a nátriumglutamát, más nevén az E 621-es adalékanyag ízfokozó hatású, fogyasztása a pánikbetegeknek és depressziósoknak ugyan nem előnyös, de mindenki másnak kellemesen kiemeli az ételek ízét, ha kellő óvatossággal adagoljuk. A ételízesítő ugyan főleg a húslevesre van "kihegyezve", ezért szeretem jobban a ételízesítőt. tehát nem kizárólag a sótartalma miatt használjuk, én pl. főleg az ízfokozó hatása miatt. Sokan azt mondják, hogy "minek az ételízesítő, meghamisítja az ízeket, régen a só is elég volt." Tőlük azt kérdem, akkor miért használják réges-régen a lestyánt (annak ugyanis intenzív vegetaíze van)? Ahogyan a nyelv, úgy az étkezési kultúra is változik, és ha ésszerű keretek között tartjuk a változásokat, hasznunkra válik. Faragó István

2004.09.26 Tisztelt Tanár Úr!

Miért kell ételízesítő, vagy egyébb ételízesitö? Hiszen ez nem más mint só, nátriumglutamát. Mindent megtalálhat a zöldfüszerekben, és egyébb aromátokban!!!!!!!!! Gábor, Sankt Augustin

2004.08.17 Nagyon jó ez a receptgyűjtemény, sok ételt elkészítettem már belőle, és mind nagyon finom lett! Remélem, sokáig fog még ez az oldal segítséget nyújtani az ételek elkészítésében! Arnold

2004.08.14 Endlich habe ich die beste Rezept für LANGOS gefunden !!!!
Es ist einsame Spize !!!
Ich möchte mich bedanken.
Ich werde weitere Rezepte ausprobieren.
Gruß
Karin Mazlo, Steinbach-Hallenberg

2004.08.13 Örürök, hogy rátok találtam ! Arilen

2004.08.13 Ez a legjobb recept gyújtemény, amivel találkoztam!!!!S ez nem dícséret, hanem csak az igazság!!!!!!Így tovább!!! Erika

2004.08.02.
Kedves Istvan! Csak csatlakozni tudok az elottem gratulalokhoz. A hetvegen kiprobaltuk a lencsefozelek receptjet, bar eletem elso lencsefozeleke volt, de ilyen finomat meg nem ettem  ;-)  Sok sikert kivanok az oldal mukodtetesehez es megigerhetem meg sokszor fogok ide visszaterni receptekert... Janos

2004.07.30.
Kedves Faragó (tanár) úr!
Keresgéltem az interneten a recepteket és akkor találtam rá az Ön honlapjára. Rám már gondolom nem igazán emlékszik, már magam sem tudom mikor is végeztem a Schola Europában, talán 1999-ben?
Azért jó, hogy rátaláltam egy ilyen honlapra, mert még hasznomra lehet!
Üdvözlettel, Torma Tímea

2004.07.30.
Jo reggelt kedves Farago Istvan !
Nagyon halas vagyok onnek hogy az internetten bar mit megtudok nezni a gyerekeknek.Anyukam,Nagymamam es On altal irt recepteken nonek fel es imadjak a magyar etelt.
Mar tobbszor kertem Ontol receptet.Mindig nagyon kedvesen elkuldtem nekem,en meg a masik nap csinaltam is.
Tudna e nekem egy repectet kuldeni hogyan kell a csalamadet elkesziteni.
Meg nem neztem meg,hogy a sutik kozot van e almas pite ha van akkor azt megnezem,ha nincsen akkor azt meg ha elkuldene nekem.nagyon szepen koszonom elore is.
Andrea Los Angelesbol

2004.07.25.
Nagyon tetszik ez a honlap.Olyan finom ételeket lehet csinálni.SZIA. Vivien

2004.07.19.
Csak meg szeretnelek dicserni! A web lap fantasztikus, en kulfoldon (olaszorszag, Barbadosz)elek es amikor tanacstalan vagyok valamilyen magyar etel elkeszitesevel kapcsolatban igazan nagy hasznat veszem. koszonom Monika

2004.07.15.
Gratulálok a honlaphoz, nagyon hasznos és nagyon színvonalas. Mint kezdő főzőcskéző, nagyon sok hasznos receptet találtam. Örülök, hogy létezik egy ilyen honlap. További sok sikert és kitartást kívánok. Gyöngyi

2004.07.05.
En az USA-ban elek es ott csinalok magyar ettermet. A mult eveben a New York Times legismertebb etelkritikusa a legnagyobb elismeressel irt az alltalam keszitett bakonyirol, probald ki Te is. Az alltalam hasznalt hus serteskaraj amit megsozok megborsozok es forro zsiradekban meforgatok majd kavas vizzel teljesen puhara de ropogosra sutok , amig ez sul a felszeletelt gombat, felkockazoyy becont ,hagymat es kaves foghagymat zsiradekon parolom az elmaradhatatlan super izt ado borssal amig ez teljesen lesul szinte egy kicsit odakap addig a tejfotl kikeverem keves liszttel es vizzel ezzel engedem fel a lepiritott gembat amihez amikor lepirult a legjoobb pirospaprikat adom , kozepesen legyen suru. Egyett forr es hozzaadom a lesutott hust a zsiradekkel egyutt, megint egy roggyanan Egy kicsit hagydd osszeerni az izeket es csodas elmeny lessz fogyaztani a friss nikedlivel. Elvezd Te is ugy ahogy itt elveztek es elvezik sokan . Szeretettel Juli

2004.06.19.
A zöldborsóleves kiválóan működött. Kezdő apaként kicsit megszeppentem a feladattól, hogy a délutáni kirándulás után gyorsan megtömjem az éhező gyerekpocakokat. A receptet kiegészítettem fokhagymával, s mivel tej és gluténérzékeny is akadt az asztal körül, kukoricalisztet és joghurtot használtam. A siker nem maradt el. Köszönöm. Ditzendy Károly Arisztid

2004.05.29.
Szia,Nagyon szeretem ezt a szakacs konyvet.Erthetoen egyszeruen van leirva.
Koszi szepen.
Szeretnem megkerdezni,hogy a kukorica kasarol hallottal e,nem vettem eszre hogy lenne recept.Ha tudnal nekem egyet feldobni,azt nagyon megkoszonnem,jaj de leulnek ehhez az asztalhoz most kajalni.
Koszi elore is. Lisa

2004.05.01.
Nagyon tuti az oldal!!
Ami szerintem megérne egy külön csoportot az -az egészséges ételek vagy kalória szegény ételek kategoriája.A mai világunkba egyre többen keresik ezeket az ételeket,én is ezért látogattam az oldalra.
Kárpi György

Kedves György, a Kifőzde nem az az oldal, amit Te kerestél :-)
Franci


2004.04.29.
Nagyon szép és barátságos a lap, sok-sok hasznos információval. Gratulálok hozzá, és szivesen ajánlom minden ismerősömnek. Frissitéséhez jó egészséget kivánok, és érdeklődve várom az uj recepteket! Maruzsi Istvánné

2004.04.18.
Nekem nagyon tetszik ez az oldal, leginkább azért, mert sok érdekes recept van benne.... és most tanulgatok főzni... könnyű megcsinálni és megérteni a leírtakat  :)  Gratulálok az oldalhoz  :)  Kriszti

2004.04.10.
Évek óta főzök, állítólag nem is rosszul... viszont ez az oldal nagyon tetszik! sok apró trükköt tanultam! ha valamiben nem vagyok 100%ig biztos, idejövök ötletekért. 
Nem egyszer itt ragadtam és olvasgattam, az új recepteket :)
Köszönjük ezt a lapot! Belfegor

2004.03.31.
Kerestem magyar recepteket és igy találtalak meg. A cimedet átadtam a fiamnak és a lányomnak és ök is használják a magyar konyhádat. Ragyogoak a receptek. Lényszives fojtasd a ügyet, hogy ne tünjön el mint sajnos sok jó internet cim. Átadom akinek csak tudom, mert sajnos nagyon ritka egy jó (tényleg nagyon kitünö) magyar receptgyüjtemégy. A belga feleségem is szereti a magyar konyhát, ugy hogy sokszor eszünk jó dolgokat. Purjesz Janos

2004.03.31.
Kiválóak a receptek,csak gratulálni tudok! Manapság igen elterjedtek a külföldi, kinai, olasz ételek, de a magyar konyhának sohasem kell bizonyitania, mert izvilága a legremekebb ami létezik. Csak igy tovább! Tisztelettel: Stné,Éva. Zalaegerszegi vendéglős 22 éve, de még van mit tanulnia.

2004.03.30.
Kedves Istvan! A baratom elkeszitette a szekelykaposztadat, hat ilyen finomat meg soha eletemben nem ettem!!!!!!!!! Te egy zseni vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bea

2004.03.27.
Kedves Istvan (tanar ur!)
gratulalok az oldalhoz, veletlenul talaltam a neten, de nagyon megorultem, mikor rajottem, ki a szerzo. :-) Azt hiszem par receptet hamarosan kiprobalok.
Udvozlettel: Vass Anita vegzett hallgato 2001-bol

2004.03.19.
Nagyon tetszik az oldal, kulfoldon elek es nagy hasznat veszem. Sok receptre, amit mar elfelejtettem, itt akadok ra es rogton meg is csinalom, ajanlottam masoknak is es oromet okoztam vele nekik :)) tovabbi sok sikert a bovitesehez..:) Erika

2004.03.19.
Londonban elek 2 kis gyermekemmel, akik hetvegeken egy magyar iskolaba jarnak.  Mult alkalommal azt a hazifeladatot kaptak, hogy hozzak be kedvenc magyar eteluk receptjet es amelyik recept a legtobb gyerek kedvence, azt majd el is fogjak az utana kovetkezo alkalommal kesziteni!  En orakat kerestem a neten magyar nyelvu recepteket, bar otthon sok konyvem van, meg rengeteg receptet gyujtottam mar, de olyan jo volt latni ezt az egyedulallo weboldalt, ahol interaktivan lehet kepet is meg recepteket MAGYARUL lekerni, hogy le a kalappal.  Nagyon sokat segitett nekem, hogy ratalaltam erre a cimre (Google search engine segitsegevel) es biztosan a jovoben sokat fogom meg latogatni, meg arra is nagyon jo az oldal, hogy otleteket ad, hogy mit is fozzek este ha munkabol hazamegyek!  
Szoval koszonom nagyon a segitseget!
Bartha Agnes

2004.03.09.
De jó, hogy rádtaláltam. Óriási sikere volt a családomban a recepted  alapján készült babgulyásnak. Hálás vagyok, nagyon köszönöm. Üdvözöl szeretettel: Magdi

2004.03.04.
Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptgyűjteményt. Nagyon klassznak tűnik. Szeretek a konyhában kísérletezni, a hét végén legalább négyet kipróbálok közülük. Kösz!
Tisztelettel /és jól működő pavlovi reflexekkel/ Bálint Zsuzsa

2004.02.24.
Szia! Nagyon jó az oldal, ha valamit nem tudok a konyhában, azonnal ide jövök. :) Köszi és minden jót!
Gábor

2004.02.15.
Szia !
Megneztem a recepteket! :))
Nem akarsz a Kifözde helyett uj nevet valasztani? Esetleg Minösegi Hizlalda! :))
Ezek a kajak isteniek! :))))))
Bazsa
ui: Nagyon klassz az oldal. :))
ha nem tudok mit fözni, nalad lopok ötleteket! :))))))

2004.02.15.
NAGYON ORULOK HOGY MAGYAR RECEPTEKET TALALHATOK AZ INTERNETEN !!
IANNIS (GOROGORSZAG)

2004.02.03.
Halihó!
Gratülésün a lapodhoz! Valamennyi recepted Édesanyám főztjére emlékeztet!
Ezideig ha fáradt, vagy éhes és elsősorban lusta voltam, csak magam mellé vettem egy szelet kenyeret és a recepteket olvasva frankón jól laktam.
Sajnos ez már nem játszik, mert hat hónapja leszoktam a cigiről és felszedtem 16 kilót. Nevetni fogsz, de gyűröm magam az Atkins diétával és közben olvasom a receptjeidet!
Nos végül is, szerintem az étel lapon a Tiéd a legjobb. Kívánok erőt és jó egészséget! Üdv.! Teleky Péter (Miskolc)

2004.02.02.
KEPVISELOFANK 
Hozzavalok: egy negyed liter olaj,egy negyed liter viz, 6 tojas, 6 kanal liszt,csak jo minosegu liszttel probalkozzunk.
Elkeszites: a vizet az olajjal odatesszuk foni, amikor forrasnak indult beletesszuk a lisztet egyszerre mind a 6 kanallal,majd levesszuk a tuzrol, jol osszekavarjuk es hagyjuk kihulni.Amikor mar hideg, hozzakavarjuk a 6tojast, mindegyiket jol eldolgozunk kulon kulon. Egy tepsit jol kizsirozunk majd kiskanallal kis golyokat formazunk. Helyet hagyunk koztuk mivel jol felnonek. Nagyon sok kijon belole ha nem csinaljuk tul nagyokra.
Amikor megvan vanilia kremmel toltjuk.
Ez keszulhet pudingporbol is, espedig 2 tasak vaniliapudingpor, 2 tasak vaniliacukor, 6 ka.cukor, 1csapott kanal liszt, 1 tojassargaja. Ezt jol osszefozzuk,majd hozzakeverjuk a tojasfeherje kemenyre vert habjat.
....Kiprobaltam mar nem egy kepviselofankreceptet, de messzemenoen ez voltaz amivel nagyon megvoltam elegedve. Ajanlom mindenkinek szeretettel.
Mezei Eva

2004.01.21.
Kedves Faragó úr! Hálás köszönettel tartozom a "Sajtpogácsa Ladó módra" receptjéért,de nem csak én és családom, hanem az egész népes baráti körünk is! Az első alkalommal, amikor megsütöttem, az egyik barátunk eldugta a többiek elől annyira ízlett neki! Bevallom a sütőpor és az élesztő hiánya tette számomra egyszerűvé a kipróbálást, de nem gondoltam volna, hogy a világ legfinomabb sós sütije kerül ki a kezem közül, az Ön segítségével!
Mégegyszer köszönöm, további jó munkát!
Üdvözlettel: Szabóné Vörös Anna

2004.01.19.
Gratulálok a kiváló receptekhez! Egyszerüek, olcsók, kellően táplálóak, ugyanakkor egészséges étrendet is össze lehet belőlük állítani. Örülök, hogy véletlenül ráakadtam.

2004.01.16.
Nahhhhh  vééégre egy jó web oldal!!!
:-)) Egyébként szia!
Gratulálok, nagyon találó, és eredeti. Pistám király vagy ,-)
Na, megyek a konyhába, mert megéheztem.
:-) sziaaaaaaaaaaaaaaa...........

2004.01.03.
Gratulálok az oldalhoz, de még inkább a receptekhez. Elég sokat kipróbáltam és eddíg mindeggyik ízlett. Volt amit egy picit átalakítottam, már ha nem probléma.
További sok sikert.



vissza az elejére
a vendégkönyv archívuma 2001. május 24-ig
a vendégkönyv archívuma 2003. december 24-ig
a vendégkönyv archívuma 2004. december 24-ig






nyomtatás