2003.12.24. |
SZIASZTOK !! Engedjetek meg eloszor is hogy KELLEMES unnepeket kivanjak mindnyatoknak. Nagyon klassz recepteket allitottatok ossze, NEM SEMMI !!!!! Gratulalok a jo munkahoz es koszi, hogy reszese lehetek meg sokaig. A jovoben is sok sikert kivanok az onzetlen munkaban, honfitarsi szeretettel, Rita.... |
2003.12.23. |
Rég írtak, de én most megteszem. Én is csak azt mondhatom, végre egy jól rendszerezett lap a gasztronómiával kapcsolatban. Remélem, a receptek is ilyen jók lesznek. Beigliben szeretnék más tésztát, kipróbálom, ami itt van. Viszont szívesen látnék más országok receptjeit is, ország szerint csoportosítva. Boldog Karácsonyt minden errejárónak!! Éva |
2003.12.21. |
Kedves Mester! Köszönöm a sok, számomra "barátságos", ismerős recepteket. Régóta kerestem ilyen, édesanyám receptjeihez, ízeihez hasonlókat! Kellemes ünnepeket, boldog új évet kívánok! Tóth Andrásné |
2003.12.21. |
Kedves Istvan! Bosszanto olyan "magyar" receptre talalni, (magyar, de foleg angol nyelven), amik mar csak a nevukben magyarok. Receptjeid a magyar konyhahoz huek, egyszeruek, megis tartalmazzak a fontosabb informaciot. Harom magyar szakacskonyvem van, de majd husz ev probalkozasa utan jottem arra ra, hogy a madartej szoszat nem szabad felforralni... Nos ez a fontos informacio benne van receptedben. Kulonben tetszik a webhelyed, konnyu hasznalni. Halas vagyok erte. Tisztelettel, Zsuzsa Canadabol |
2003.12.19. |
Kedves Istvan, Kifozdedet nem csak Magyarorszagon, hanem meg tengeren tulon is elvezik magyarok. Szivesen bongeszek receptjeid kozt, es nezegetem kepeid. Egy par kepen lattam "bogracsot", amitt itt Amerikaban nem lehet beszerezni. Otthoni utjaim alkalmaval sem sikerult raakni egyre. Mivel itt kint tobben kontarkodunk a konyha korul, s a bogacs gulyas az egyik kedvencunk, igy nagy erdeklodes van bogracs utan. Gabor |
2003.12.14. |
Kedves István, csak így tovább, nagyon sokszor keresem a receptjeid. Most pl. mézes és karácsonyi sütiket. Nagyon sokat segít ez az oldal abban, hogy Új-Zélandon magyar ízekkel kényeztessem a családom. Üdvözlettel: Judit |
2003.12.09. |
Kedves István! Nagyszerű volt megtalálni a honlapodat; a receptek egyszerűen vannak leirva, tele lelkesedéssel, élvezet volt olvasni. Nagyon tetszenek a receptjeid, ezután rendszeres látogatód leszek!!! Márta |
2003.11.11. |
beraktalak a kedvencekbe, mert nagyon jók az apró ötletek a már általam is ismert és használt recepteknél. a vadasmarha igazán finom volt köszi nyitrai ferenc |
2003.10.30. |
Kedves István! |
2003.10.29. |
Gratulálok!!! Sok receptkönyvet nézegettem már, de a legjobb és legérhetőbb a ti receptjeiek voltak. Most ebből tanulok főzni, de amit idáig kripóbáltam nagyon jól sikerültek. KÖSZÖNÖM! Tímea |
2003.10.27. |
Tetszik a rovatotok! Vedéglős vagyok, sok hasznát veszem. Csak így tovább! Sok sikert!! Üdv mindenkinek! Gombos Sándor |
2003.10.08. |
Nagyon sok remek receptet talaltam az Onok szakacskonyveben. A heten itt Kanadaban unnep lesz, es tiz baratunkat fogunk vendegul latni az uj receptek alapjan. A sikerrol fogunk irni legkozelebb. Sok sikert a jovoben is. Maria Kis |
2003.09.23. |
KÖSZÖNÖM és jelzem nagyon klassz az oldal, ha receptet keresek, akkor mindig itt kezdek. A receptküldő szolgáltatás - ezek szerint - jól is működik. |
2003.09.07. |
KÖSZÖNÖM! NAGYON SOK ÚJ ÉS JÓ TRÜKKÖT LÁTTAM AZ OLDALADON. iMÁDOK FőZNI... ÉS TÖBBNYIRE SZERETIK IS A NÉPEK AMIT TőLEM KAPNAK. MÉG NEKEM IS TUDTÁL ÚJ DOLGOKAT SÚGNI... PROFI!!! MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM! Bekő Zsolt |
2003.09.04. |
Nagyon jó és egyszerű recepteket találtam itt. Szílvásgombócot kerestem és találtam is. Tökre tetszik az egész lap. Több tőmondatot nem írok, sziasztok! berczi dolóresz |
2003.08.31. |
Nagyon örülök ennek a lapnak! Véletlenül találtam rá, de nagy hasznát fogom venni, mert épp külföldre költözöm hosszú időre, ahol szükségem lesz a hazai ízekre! Édes Regina |
2003.08.13. |
Most költöztem össze a szerelmemmel, aki imádja a hasát. Naponta meglepem valamilyen fincsi vacsival amikor hazaérkezik. Imádja a fõztömet, vagyis az Ön fõztjét...hiszen innen veszem a recepteket. Köszönöm! |
2003.07.30. |
Egyik nap nagyon kellett volna a resztelt máj receptje. Beírtam a keresõbe, és ki is adott 20-30 link-et. De ezek mind történetek, kalandos kirándulások voltak. Ez a lap volt az, ahol végre a receptet is megleltem. Kinyomtattam, megcsináltam. Azóta minden receptet amit nem tudok, itt nézem meg elõsször. Köszönöm a magam, és a családom nevében is. |
2003.07.28. |
Kedves Pista, |
2003.07.08. |
Végre egy rendszerezett, jól átlátható honlap! Remélem az általam küldött családi receptek is ízleni fognak. |
2003.07.03. |
Végre találtam egy olyan recepttárat, ahol nem arról szól minden, hogy milyen különleges fűszereket, húsokat vásároljon az ember. Köszönöm az egyszerű, de nagyszerű receptjeit! |
2003.07.03. |
Nagyon régóta kerestem már receptekkel kapcsolatos oldalt, de ilyen jót még nem találtam. Nagyon tartalmas, minden megtalálható. Én imádok főzni, szerencsére van is kiknek. Mindenképpen sok-sok gratuláció. További sok sikert. Pintér Ramóna |
2003.06.25. |
Kedves István! |
2003.06.19. |
Nagyon szepen koszonom a kituno magyar eteleket, melyet a magyarok szamara az Internetre vetitetek. |
2003.06.17. |
Nagyon jorecepteket találtam a régi izekböl is.Több tengeri recept nem ártana. |
2003.06.02. |
Interneten való böngészés során bukkantam
a Kifozde honlapra, mely igen konnyen
kezelhető és kielégíti a
főzni tudók és főzni akarók igényeit. Gratulálok hozzá!
Üdvözlettel:
Furák Zoltán (Pécs)
|
2003.05.20. |
Kedves István! |
2003.05.16. |
Ámulattal lapozgattam ezt a fantasztikus szakácskönyvet! Fogadd elismerésemet! Jópár internetes lapot megnéztem már, de a receptek "nyálcsordító képességéből" , valamint a program kezelhetősége szempontjából nekem ez tetszett a legjobban. |
2003.04.26. |
Nagyon sokat segít nekem ez az oldal. Kezdő háziasszonynak számítok, és nekem a főzés egy nagy kaland. Ha nem tudom kitalálni mit készítsek mindíg itt nézem meg. Mivel tapasztalatlan vagyok nem tudom eldönteni egy receptről, hogy ez most bonyolult vagy nem. Ezért néha olyan ételeket is készítek, amit még édesanyám sem mert "neki ez túl macerás". Nagyon sokat segítene, ha odaírná hogy mennyi az elkészítési idő. Igy nem futnék bele, hogy 1 órát szánok pl. egy barnamártásra (igaz szakácskönyvből néztem nagyon finom lett, csak már kopogott a szemünk, mire kész lett). |
2003.04.25. |
Nagyon jó dolognak tartom ezt az oldalt mert a kezdő háziasszony nagyon sok jó és praktikus tanácsot kap. A szerkesztőségnek további sok sikert kívánok a munkájokhoz. |
2003.04.11. |
Ezer köszönet, hogy összegyűjtötték itt ennyi finomság receptjét! Mikor megmutattam a páromnak, milyen oldalt találtam, agyon ölelgetett örömében. "Babgulyás! Igen! Aztán jöhet a többi..." |
2003.04.04. |
Nekem is nagyon teszik a szakacskönyv, es bizony jol esik, külhonba szakadva magyaros izeket, szavakat es hangulatot talalni. Minden jot! Judit |
2003.02.18. |
Koszonom szepen a receptjet, sokat segitett vele. En Franciaorszagban elek, es sok nemzetkozi recepttel talalkozok, de sokszor nehezsegeim vannak ezeket a magyar hozzavalokkal parositani. Es a csaladom gyakran keri oket. |
2002.12.26. |
Vegre talaltam egy jo szakacskonyvet! Megnéztem a fent említett oldalt, több hasonló van nálunk is, de nem annyi reklámmal és nem ekkora volumenben. - Kifőzde |
2002.12.23. |
Mustáros csirkemell |
2002.12.19. |
Kedves Istvan, A helyzet az, hogy kissé valóban megálltak a bejegyzések a vendégkönyvbe, de én is ludas vagyok a dologban. De most már kitettem, amit küldtetek, köszönet érte! - Kifőzde |
2002.12.19. |
Kedves Istvan, |
2002.11.21. |
Megállapításairól pecsétes igazolást adhatok, teljességgel helytállóak! |
2002.11.21. |
Minden tiszteletem kedves Édesanyjának, kár, hogy én nem ehettem a főztjét! Egyetlen észrevétel lencseleves-receptjéhez: valami vastagabb tészta, pl kiskagyló jobban illene talán. Elnézést... |
2002.10.23. |
Kedves Farago ur en egy oreg magyar vagyok a Washington allamba es az egyik
hobim az hogy szeretek fozni, kenyeret sutni es lecsorol beszelve amit a "Kifozde" lapjan talaltam en ugyancsak tudok tobb formaban csinalni de nekem az erosebb a legjobb kulonosen en szeretem hasznalni a mexicoi jalapenyo paprikakat ami fantasztikusan jo izu es termeszetesen jo eros en azokat nem csak lecsonak hasz- nalom de elteszem oket savanyusagnak telire. Szoval en talaltam egy par gusztusos receptet kulonosen leveseket amit az en amerikai felesegem nagyon szereti en lemasoltam. Udvozlet Andras Zaborski |
2002.10.08. |
Nagyon sok remek receptet talaltam az Onok szakacskonyveben. A heten itt Kanadaban unnep lesz, es tiz baratunkat fogunk vendegul latni az uj receptek alapjan. A sikerrol fogunk irni legkozelebb.Maria Kis |
2002.09.04. |
Nagyon jó és egyszerű recepteket találtam itt. Szílvásgombócot kerestem és találtam is. Tökre tetszik az egész lap. Több tőmondatot nem írok, sziasztok! |
2002.08.28. |
KÓKUSZOS KOCKA |
2001.10.09. | "Soha életemben
nem kedveltem a hivatalos magyar recepteket, nem is főztem - nem is ettem
- ilyeneket. Receptjeidet pont azért kedvelem, mert élet és íz van bennük." Alex |
2001.07.15. | Kedves Anita! Végre sikerült ráakadnom egy majdnem-receptre, ami úgy-ahogy leírja a worchester-szószt. Érdekes módon sehol nem jelenik meg róla recept, amit most elküldök, Romváry Vilmos Fűszerek könyvében találtam. Elnézést kérek a hosszú várakoztatásért, de ez tényleg nehéz feladat volt. Worchester-mártás
Nehéz elképzelni,
hogy a felsorolt fűszerek mind egy szószban lennének. Arra gondolok, attól
függően |
2001.05.24. | Gratulálok
az összeállitáshoz. Itt nyugat Canadában
távol a világ culinary
művészetétől szerencsésnek
érzem magam, hogy a nexus zeg-zugán megtaláltalak.
(http://www.nexus.hu/farago/) Gourmet
cook vagyok, nem professionális, szeretem elámitani az angolszász iz-szegény
barátaimat. Megtanultam esti tanfolyamon kenyeret is sütni, aminek olyan az ize majdnem mint otthon. Az itteni kenyereket az utolsó 45 év alatt, amióta itt épitem a kapitalizmust nem tudtam megszokni. Feleségem british, és ha az ő föztjét ettem volna maár régen nem élnék. Üdv. Robert. |
2001.05.09. Segítsünk neki! |
Jelenleg, mar
nyolc honapja Californiaban elek, es sokat bolyongok a neten mindenfele. Tetszik,
amit csinaltal, eleg gyors, es jo. Egyenlore cukkinis rozslisztbol sutott
etelt kerestem, sajnos sikertelenul. Ha esetleg Te tudod, elkuldened nekem?
Elore is koszonom. Ami meg nagyon tetszik: az a Vendegkonyv! Udvozlettel, Eva |
2001.05.02. |
Egy
barátom kérésére vállaltam a
főzést, ami elsőre úgy indult, hogy
kb.40-50 főre vaddisznópörkölt
készül bográcsban. Az események változása során először a létszám kezdett változni 100 majd 150 főre. Ekkor kezdem segítség után kutatni (titokban a NET-en is)! Mert akárhogy is, ez már tekintélyes mennyiség! Korábban már készítettem 50 főre marhalábszár pörköltet, meg gulyáslevest stb., de a vadhús az más! Na ennyit az előzményekről. Később aztán kiderült, hogy a megbeszéltek ellenére nem vaddisznót, hanem szarvast kaptunk, és az sem volt előkészítve. Így négyen, két óra alatt csontoztuk ki és aprítottuk össze. A hagyma és egyéb kellékek szerencsére mind össze voltak darabolva. Ezután két üstben készült el. Köretnek burgonyát készítettünk. A mennyiségek: 1 db szarvas - ez kb: 30-35kg szín hús és 7-8 kg csont volt (plusz-minusz 1-2 kg ott már nem mértük ezt kaptuk) 8kg hagyma (sacc- egy nagy lavórban volt összedarabolva) 10 fej fokhagyma 30 dkg piros paprika (édes-nemes) 10dkg őrölt bors 5dkg őrölt kömény egy csomag tárkony 3 kg paradicsom 3 kg TV paprika 4 kg zsír 0,5 kg só 0,5 l paradicsompüré üstönként 4-4 cső száraz csípős paprika (nem lett csípős de pikáns). Ja és 5liter száraz vörös bor (ebből 2liter a szakácsokba került ;-))) Aztán kb 3,5 óra alatt lassú tűzön megfőtt. Megették, megettük finom volt. Utánna egy szivar dukált! Üdvözlettel: Magyar István |
2001.04.30. Segítsünk neki! |
Igazi belga waffel
receptje - ha sokáig tart megtalálni, én türelemmel leszek, de ez nagyon
fontos!!! KÖSZÖNÖM - Recska Andrea
|
2001.04.01. | Nagyon tetszik
a receptgyűjtemény, eddig ez a legjobb, amit a magyar oldalak közt találtam. Maria |
2001.04.01. | Tavaly
találtam rá a recepgyűjteményre, akkor
még másképp nézett ki (ez a mostani sokkal
jobb). Jónéhány ételt
kipróbáltam azóta (pl. kínai
zöldségragu, konyhafőnök kedvence, almás
pulykamell, zöldséges makaróni, palócleves,
sertésborda Dubarry módra) és mondhatom, hogy
mindegyik megnyerte tetszésünket, azóta is
családunk "étlapján" tartjuk azokat.
Gratulálok és remélem, a kör
bővülni fog! Pusztainé |
2001.02.15. | Kedves
István! Köszönöm a gyors segítséget
sült oldalas ügyben! Megtaláltam, megcsináltam,
megettük, megnyaltuk az összes ujjainkat. Nagyon jó a
weboldalad, sokszor fogom meglátogatni, miután a
két kislányom (9 és 6 évesek) remekül értékelik a jó falatokat. (Meg persze én is!) Mégegyszer, köszi! Laci |
2001.02.12. Segítsünk neki! |
Segítsünk: Csombok Csaba
pászkát szeretne készíteni házilag.
|
2001.02.12. Segítsünk neki! |
Legyetek szívesek
segíteni nekem. Sajnos több helyen találkoztam már a Worchester-szósszal,de
sehol nem találom leírva, hogyan kell készíteni. Ha tudjátok hogyan készül,
légyszíves írjátok meg nekem. Előre is köszönöm. Oláh Anita |
2001.02.08. | Tisztelt Kifozde, Igazan nagyon orulok hogy ratalatam a website-ra. Kint elek az USA-ban es sajnos neha elfelejtem a regi magyar recepteket, de most mar konnyebb lesz minden, es ezen kivul a baratnom, aki csak tanul fozni, o is sok hasznat tudja majd venni, sot amikor legkozelebb idom engedi, ra fogom rakni az E-mail cime az itteni internet-re, hogy minel tobben tudjanak rola. Koszonettel Eva Floridabol |
2001.01.01. | Kedves Kosztosok!
Annyi levelet kaptam Tőletek (amit nagyon köszönök, csak írjatok, ez engem további erőfeszítésekre ösztönöz!)! Sokan kéritek, hogy fényképeket is tegyek ki a receptek mellé. Ez egy sor nehézségbe ütközik: nincs megfelelő fényképezőgépem, így kölcsön kell kérnem, ami ritkán sikerül. Ha mégis, szkennert is kell kölcsönöznöm, ez még inkább lelassítja a dolgok menetét. Ideális volna egy jó digitális fényképezőgép, viszont az anyagiak... - ne is beszéljünk róla :-) De mégsem tudok tovább ellenállni a szíves unszolásnak! Ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy (kb. Húsvétra) - na nem minden ételhez, csak amit addig főzök és éppen fényképezőgép is lesz a kezem ügyében - kiteszek egy csomó képet! (És a továbbiakban is azon leszek, hogy idővel minden receptről legyen fotó.) Persze, ne várjatok tőlem profi kompozíciókat, csak amatőr vagyok, az ételfényképezés pedig egy külön szakma. Nagyon nem szeretném, ha éppen a fénykép riasztana el valakit a recept kipróbálásától! Inkább a jó szándékot nézzétek, ha a kép nem sikerül, és bízzátok rá magatokat kiváló gaszto-fantáziátokra! Üdvözlök mindenkit,
boldog új esztendőt, jó étvágyat, írjatok! |