recept: Pethes-leves, Kifőzde
Pethes-leves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg marhafartő,
1 kg velőscsont,
3 sárgarépa, 2 fehérrépa,
1 kis zeller, 1 kis karalábé,
10 dkg kelkáposzta,
2 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. paradicsompüré,
ételízesítő, szemesbors, gyömbér


A húst és a csontokat forraljuk pár percig, amíg már több habja nem lesz, majd lemossuk és feltesszük tiszta vízben.
Kislángon forraljuk két óra hosszat, majd beletesszük a zöldségeket, fűzerezzük ízlés szerint.
Kislángon, fedő alatt kell főzni, éppen csak forrjon, összesen legalább 3-4 óra hosszat. A levét utána kell tölteni kb. félóránként, különben a hús és a zöldség nagyon sós lesz.
Ha a hús puha, félórát hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a húst és a csontot, a zöldséget külön tálra, és a levest finom szűrőn leszűrjük.
Tálaláskor egy-egy szelet fartőre 2-3 karika csontvelőt helyezünk. Törött bors, fűszerpaprika, só legyen az asztalon a velő ízesítéséhez.
Cérnametéltet adjunk hozzá levesbetétnek.
Díszítésül megszórhatjuk finomra vágott snidlinggel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FL - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: cérnametélt

Forrás: Gundel recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 13:56:29 - 1.44)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez