Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
30 dkg marhalábszár, 30 dkg krumpli, 30 dkg sárgahüvelyű zöldbab, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 1/2 zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 1 dl fanyar vörösbor, 1 tojásból csipetke, só, bors, pirospaprika, köménymag egészben, apróra vágott kapor |
A hagymát kockára vágva, kb. 2 dkg zsíron megfonnyasztod, ráteszed a kockára vágott marhahúst, és kevergetve addig sütöd, míg el nem kezd levet engedni. Ekkor gyorsan elkeversz benne két teáskanál pirospaprikát és rögtön felöntöd a vörösborral. Megsózod, enyhén megborsozod, beleteszed a répákat (több darabra vágva), a zöldpaprikát és a paradicsomot, valamint egy mokkáskanál köménymagot. Kislángon, fedő alatt főzzed, amíg a hús meg nem puhul. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|