Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
80 dkg marhahús (lábszár a legjobb), 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 50 dkg krumpli, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1-2 pirosra érett cseresznyepaprika, 4 fej vöröshagyma, 7 dkg zsír, 1 marék csipetke 2 ek pirospaprika, só, 1 mk. köménymag |
A kedvünk szerint 1,5 - 2,5 cm-es kockára vágott húst egy-két kanál zsíron megpirítjuk. Először színét váltva kifakul, majd levet enged, ezt elsütjük, és szabályosan piros-ropogósra pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután a kicsi kockára vágott vöröshagymát rászórjuk és addig kevergetjük, míg meg nem fonnyad. Nem kell félnünk, hogy megég a hús, mindig az utoljára beletett összetevő pirul a zsíron. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Tegnap letaglóztuk a bikaborjút, elég nagy volt, és lett is belőle finom gulyás!
Isteni! Ez a legjóbb bográcsgulyás! Én is igy készítem, csak még kiegészíttem zellerel.