recept: Kelkáposztapüré, Kifőzde
Kelkáposztapüré
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg kelkáposzta,
só, bors, őrölt kömény



A kelkáposztát megtisztítom, torzsáját kivágom, leveleit 3-4 cm-es kockákra felvágom. Lábosba teszem, aláöntök 2 dl vizet, megsózom, lefedem és főzöm 10 percig. Megkeverem, csipetnyi őrölt borssal illetem, és egy csipetnyi őrölt köményt is hintek rá. Ha az eres részek is megpuhultak, botmixerrel pépesre aprítom. Még egy kóstolás, és kész is. 

Nagyon finom, könnyű köret, hidegen és melegen is élvezhető.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Kipróbáltam egy futó gondolatot...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.06.02. Utoljára frissítve: 2013.06.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:43:08 - 0.91)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez