recept: Öhöm, Kifőzde
Öhöm
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg krumpli,
25 dkg tarhonya,
25 dkg húsos füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 ek pirospaprika, só


A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a tarhonyát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is.
A tűzről leveszem, keverek rajta még kettőt, és meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje.
Megsózom és kisebb lángon puhára főzöm. A főzés végefelé többször megrázogatom.
Régi magyar étel, a slambuchoz hasonló.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 02:20:58 - 1.71)
Hozzászólások:

Toby1959 (2013-03-02 00:51:00):
Akárhányszor nekifutok a receptnek, ebből csak krumplistarhonyát tudnék főzni. Az ortodox öhöm lebbencstésztával készül.

Megjegyzés a recepthez