Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg krumpli, 25 dkg tarhonya, 25 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, só |
A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a
tarhonyát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is. A tűzről leveszem, keverek rajta még kettőt, és meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Megsózom és kisebb lángon puhára főzöm. A főzés végefelé többször megrázogatom. Régi magyar étel, a slambuchoz hasonló. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Akárhányszor nekifutok a receptnek, ebből csak krumplistarhonyát tudnék főzni. Az ortodox öhöm lebbencstésztával készül.