recept: Babgulyás, Kifőzde
Babgulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg marhalábszár
35 dkg füstölt tarja
50 dkg tarkabab
3 sárgarépa
2 fehérrépa
2 fej hagyma
1 marék csipetke
5 dkg zsír
1 mokkáskanál pirospaprika
2 babérlevél
késhegynyi szódabikarbóna
1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany,
12-15 szem köménymag, só



Bográcsban készítjük:
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott marhahúst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket.
Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott, pár percig külön forrázott és leszűrt babot, az 1-1,5 cm kockára vágott füstölt húst és tovább rotyogtatjuk, csendesen forralva.
Ha már kezd puhulni a bab, beletesszük a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. Tehetünk bele egy-egy szem paprikát és paradicsomot is ízesítőnek.
Lassú tűzön készre főzzük. Ha a bab tökéletesen megpuhult, akkor kész is vagyunk, még egy bő marék csipetkét főzhetünk bele.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csipetke
 A gulyás
 bableves Franci kénye-kedvére
 babfőzelék
 pörkölt

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:24:58 - 2.77)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez