35 dkg marhalábszár
35 dkg füstölt tarja
50 dkg tarkabab
3 sárgarépa
2 fehérrépa
2 fej hagyma
1 marék csipetke
5 dkg zsír
1 mokkáskanál pirospaprika
2 babérlevél
késhegynyi szódabikarbóna
1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany,
12-15 szem köménymag, só
|
Bográcsban készítjük: A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott marhahúst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott, pár percig külön forrázott és leszűrt babot, az 1-1,5 cm kockára vágott füstölt húst és tovább rotyogtatjuk, csendesen forralva. Ha már kezd puhulni a bab, beletesszük a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. Tehetünk bele egy-egy szem paprikát és paradicsomot is ízesítőnek. Lassú tűzön készre főzzük. Ha a bab tökéletesen megpuhult, akkor kész is vagyunk, még egy bő marék csipetkét főzhetünk bele.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|