recept: Öhöm, Kifőzde
Öhöm
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg burgonya,
15 dkg tarhonya,
20 dkg húsos füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 tk pirospaprika, só


A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a tarhonyát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is.
A tűzről leveszem, keverek rajta még kettőt, és meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje.
Megsózom és kislángon, lefedve, puhára főzöm. A főzés végefelé többször megkeverem.
Régi magyar étel, a slambuchoz hasonló, bográcsban még finomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 13:35:19 - 1.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez