Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg burgonya, 15 dkg tarhonya, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 tk pirospaprika, só |
A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a
tarhonyát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is. A tűzről leveszem, keverek rajta még kettőt, és meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Megsózom és kislángon, lefedve, puhára főzöm. A főzés végefelé többször megkeverem. Régi magyar étel, a slambuchoz hasonló, bográcsban még finomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |