recept: Cérnametélt, Kifőzde
Cérnametélt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg finomliszt,
1 tojás,
csipetnyi só


Egy tojásból 10 dkg liszttel nagyon-nagyon vékonyra kinyújtott tésztát csinálunk. A tetejét vékonyan meglisztezzük, tenyérrel lesimítjuk a fölösleget róla.
Ezután éles, vékony, egyenes pengéjű kést lisztbe mártogatva, a hegyével kb. 4-6 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat egymás tetejére helyezzük, hogy egyszerre szeletelhessük le az egészet. Ha túl nagy lapot nyújtottunk, több kupac legyen, mert 5-6 lapnál többet egymásra helyezve már macerás a szeletelés. Ez persze kézügyesség és gyakorlat kérdése, nomeg jó kés is kell hozzá. A lényeg az, hogy milliméteres kis csíkokra kell vágni az egészet.
A kést többször is lisztbe kell mártani, hogy ne ragadjon rá a tészta.
Ha befejeztük a vagdalózást, a tésztát laza merékba felszedjük és a lobogó levesbe vagy zsíros-sós vízbe tesszük. Vastagságtól függően 2-4 perc alatt megfő. A fölösleget (ha van) száraz, meleg helyen zsírpapírra (sütőpapírra, pauszra) kiterítve megszáríthatjuk, sokáig eláll.
Húsleves-félékbe előszeretettel használják, és jól illik is bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: eperlevél
 lúdgége tészta
 daragaluska
 grízgaluska
 tojáskocsonya

Forrás: Anyám seperc alatt meggyúrt minden tésztát, jobb is volt, mint a bolti!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:19:38 - 1.37)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez