Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||||
0,5 kg darált lapocka, 20 dkg kolozsvári szalonna, 25 dkg rizs, 1 nagyobb fej káposzta (kb. 2 kg), 1 l paradicsomlé, 2 fej vöröshagyma, 1 tojás, zsír, só, bors, pirospaprika |
A hagymát apró kockára vágom, forró zsírban megfonnyasztom. Egyik felén egy nagyobb lábosban megpirítom a kis hasábokra vágott szalonnát, és félreteszem. A hagyma másik felén a darálthúst pirítom meg. A darált húsra borsot, sót, pirospaprikát teszek. A rizst kevesebb (kb. 1,75-szörös) vízzel félkeményre párolom, és hozzákeverem a húshoz. Ha kicsit meghűlt, hozzáadok egy tojást is, elkeverem, megkóstolom, ízesítem, ha kell. A káposztát megtisztítom, megmosom, torzsáját kivágom. Leszedek róla 6-8 levelet, megblansírozom, ereit kivágom, és felnegyedelem. A többi káposztát felaprítom szálasra, és a szalonnára teszem, megsózom. A negyedelt káposztaleveleket a rizses hússal megtöltöm, és ráteszem az aprókáposzta tetejére. Felöntöm a paradicsomlével, lefedem, és egy óra hosszat csendesen főzöm. Ropogós héjú, puha belű félbarna kenyérrel tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
| cikk a blogon | |
Hogy milyen szimatod van kedves FranciPapesz! Éppen most fogyott el egy nagy fazékkal.
Megszokhattad volna már, hogy sokszor egy rugóra jár az agyunk... :-)
Szinte gondoltam. Örvendek neki! :D
A szabolcsi töltött káposztához ennek az ételnek semmi köze sincs!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző!Tudom hogy készül ez az étel!