recept: Szabolcsi töltött káposzta, Kifőzde
Szabolcsi töltött káposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg darált lapocka,
20 dkg kolozsvári szalonna,
25 dkg rizs,
1 nagyobb fej káposzta (kb. 2 kg),
1 l paradicsomlé,
2 fej vöröshagyma,
1 tojás,
zsír, só, bors, pirospaprika





A hagymát apró kockára vágom, forró zsírban megfonnyasztom. Egyik felén egy nagyobb lábosban megpirítom a kis hasábokra vágott szalonnát, és félreteszem. A hagyma másik felén a darálthúst pirítom meg. A darált húsra borsot, sót, pirospaprikát teszek.

A rizst kevesebb (kb. 1,75-szörös) vízzel félkeményre párolom, és hozzákeverem a húshoz. Ha kicsit meghűlt, hozzáadok egy tojást is, elkeverem, megkóstolom, ízesítem, ha kell.

A káposztát megtisztítom, megmosom, torzsáját kivágom. Leszedek róla 6-8 levelet, megblansírozom, ereit kivágom, és felnegyedelem. A többi káposztát felaprítom szálasra, és a szalonnára teszem, megsózom.

A negyedelt káposztaleveleket a rizses hússal megtöltöm, és ráteszem az aprókáposzta tetejére. Felöntöm a paradicsomlével, lefedem, és egy óra hosszat csendesen főzöm.

Ropogós héjú, puha belű félbarna kenyérrel tálalom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: töltött káposzta
 káposztafőzelék
 paradicsomos káposzta
 rottyantott káposzta
 becskei husos káposzta
  cikk a blogon

Forrás: Flatcat receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.09.21. Utoljára frissítve: 2012.09.21.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 perce (2024-05-18 06:24:57 - 2.93)
Hozzászólások:

san (2012-09-21 17:15:00):
Hogy milyen szimatod van kedves FranciPapesz! Éppen most fogyott el egy nagy fazékkal.

Kifőzdés (2012-09-21 17:45:00):
Megszokhattad volna már, hogy sokszor egy rugóra jár az agyunk... :-)

Sancho (2012-09-22 08:03:00):
Szinte gondoltam. Örvendek neki! :D

Koncz László (2017-07-15 00:00:00):
A szabolcsi töltött káposztához ennek az ételnek semmi köze sincs!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző!Tudom hogy készül ez az étel!

Megjegyzés a recepthez