recept: Eperlevél, Kifőzde
Eperlevél
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg finomliszt,
1 tojás,
csipetnyi só


Egy tojásból 10 dkg liszttel vékonyra kinyújtott tésztát csinálunk. A tetejét vékonyan meglisztezzük, tenyérrel lesimítjuk a fölösleget róla.
Ezután derelyevágóval (hullámos szélű kis nyeles kerék) keresztbe-hosszába felkaszaboljuk a szerencsétlen tésztát, kb. 2x1 cm-es darabokra.
A darabok lehetnek tetszés szerinti méretűek, kocka, téglalap vagy akár rombusz alakúak is, fő, hogy híven tükrözzék az egyéniségünket.
A derelyevágót többször is lisztbe kell mártani, hogy ne ragadjon rá a tészta. Célszerű lassabb mozdulatokkal vágni, így időben meg tudunk állni, ha felszedi a kerék az anyagot.
Ha befejeztük a vagdalózást, a tésztát laza merékba felszedjük és a lobogó levesbe vagy zsíros-sós vízbe tesszük. Vastagságtól függően 5-8 perc alatt megfő. A fölösleget (ha van) száraz, meleg helyen zsírpapírra (sütőpapírra, pauszra) kiterítve megszáríthatjuk, sokáig eláll.
Húsleves-félékbe előszeretettel használják, és jól illik is bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: cérnametélt
 lúdgége tészta
 daragaluska
 grízgaluska
 tojáskocsonya

Forrás: Anyám seperc alatt meggyúrt minden tésztát, jobb is volt, mint a bolti!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:17:28 - 1.38)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez