Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
10 dkg finomliszt, 1 tojás, csipetnyi só |
Egy tojásból 10 dkg liszttel vékonyra kinyújtott tésztát csinálunk. A tetejét vékonyan meglisztezzük, tenyérrel lesimítjuk a fölösleget róla. Ezután derelyevágóval (hullámos szélű kis nyeles kerék) keresztbe-hosszába felkaszaboljuk a szerencsétlen tésztát, kb. 2x1 cm-es darabokra. A darabok lehetnek tetszés szerinti méretűek, kocka, téglalap vagy akár rombusz alakúak is, fő, hogy híven tükrözzék az egyéniségünket. A derelyevágót többször is lisztbe kell mártani, hogy ne ragadjon rá a tészta. Célszerű lassabb mozdulatokkal vágni, így időben meg tudunk állni, ha felszedi a kerék az anyagot. Ha befejeztük a vagdalózást, a tésztát laza merékba felszedjük és a lobogó levesbe vagy zsíros-sós vízbe tesszük. Vastagságtól függően 5-8 perc alatt megfő. A fölösleget (ha van) száraz, meleg helyen zsírpapírra (sütőpapírra, pauszra) kiterítve megszáríthatjuk, sokáig eláll. Húsleves-félékbe előszeretettel használják, és jól illik is bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|