Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
2-4 kg pritamin paprika, só, nátrium-benzoát |
Ha "csak" az ételek ízesítésére kell, nem szükséges agyoncicomázni minden jóval (ld. portelki gulyáskrém), mert akkor a felhasználás körét szűkítjük. Most viszont egy olyan paprikakrém "receptjét" olvasod, amiből tehetsz a zöldséglevesbe, gombalevesbe, de pörköltökbe, gulyásba, tokányba is. Itt tisztán a paprika ízét, zamatát konzerváljuk, bármihez felhasználható. Na jó, tortákba nem biztos... Végy pár kiló hibátlan pritamin paprikát. Ha tényleg hibátlan, megéri a legdrágább, mert azért a pénzért te válogathatod ki a legszebbeket, és ez alapvető garancia arra, hogy nem kell a felét kidobnod, és nem romlik rád az egész cucc. Gyakorlatilag más nem is kell hozzá. Megmosod, csutkáját, ereit kivágod, a kóbor magokat is kipecázod, felaprítod és kislukú húsdarálón ledarálod. A pempőt felforralod, kilónként egy csapott evőkanál jódmentes sót és egy csapott mokkáskanál nátrium-benzoátot teszel bele, elkeverés után máris töltheted a tisztára mosott, kiforralt üvegekbe, és mehet a szárazdunsztba. Ennyi. Aki ezt tovább cifrázza, magának keresi a gondot. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Én nyersen tettem el, kevés szalicillel egy részét, a többit csak úgy.