recept: Paprikakrém, Kifőzde
Paprikakrém
(Piros Arany helyett egyszerűen, gyorsan)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-4 kg pritamin paprika,
só, nátrium-benzoát



Ha "csak" az ételek ízesítésére kell, nem szükséges agyoncicomázni minden jóval (ld. portelki gulyáskrém), mert akkor a felhasználás körét szűkítjük. Most viszont egy olyan paprikakrém "receptjét" olvasod, amiből tehetsz a zöldséglevesbe, gombalevesbe, de pörköltökbe, gulyásba, tokányba is. Itt tisztán a paprika ízét, zamatát konzerváljuk, bármihez felhasználható. Na jó, tortákba nem biztos...

Végy pár kiló hibátlan pritamin paprikát. Ha tényleg hibátlan, megéri a legdrágább, mert azért a pénzért te válogathatod ki a legszebbeket, és ez alapvető garancia arra, hogy nem kell a felét kidobnod, és nem romlik rád az egész cucc.

Gyakorlatilag más nem is kell hozzá. Megmosod, csutkáját, ereit kivágod, a kóbor magokat is kipecázod, felaprítod és kislukú húsdarálón ledarálod.

A pempőt felforralod, kilónként egy csapott evőkanál jódmentes sót és egy csapott mokkáskanál nátrium-benzoátot teszel bele, elkeverés után máris töltheted a tisztára mosott, kiforralt üvegekbe, és mehet a szárazdunsztba.

Ennyi. Aki ezt tovább cifrázza, magának keresi a gondot.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 portelki gulyáskrém
 csípőspaprikakrém

Forrás: Ezt még csak ki sem kell találni.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.09.14. Utoljára frissítve: 2012.09.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 22 órája (2024-05-02 11:07:32 - 1.17)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-14 14:08:00):
Én nyersen tettem el, kevés szalicillel egy részét, a többit csak úgy.

Megjegyzés a recepthez