Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8-10 kg szilva, 3 kg kristálycukor, 1 ek szegfűszeg, 4-5 db fahéj, 10 dkg citromsav |
A szilvából keményebbeket vegyünk, nem baj, ha nem elég édes, de nem fog szétmállani. A gyümölcsöt megmossuk, kiválogatjuk, magját benne hagyjuk, és beletesszük a gondosan kimosott üvegekbe. Háromnegyed részig legyen töltve minden üveg. Minden üvegbe vizet mérünk, egy-egy csipet citromsavval tetézve; a lé lepje el a gyümölcsöt. Ekkor már tudjuk, mennyi víz kell hozzá, és elkészíthetjük a szirupot: Az üvegekbe porciózott gyümölcsről leöntjük a vizet és rámerjük a forrásban levő szirupot. Csurig töltsük, hogy levegő ne kerülhessen bele. A tetejét szorosan rácsavarjuk és szárazdunsztba tesszük. Süteményekhez, fagylaltokhoz, de akár húsokhoz is finom, de csak úgy magában is mennyei. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|