recept: Meggybefőtt, Kifőzde
Meggybefőtt
(tartósítószer nélkül)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 kg meggy,
3 kg kristálycukor,
1 ek citromsav



A meggyet kiválogatjuk, leszárazzuk, több vízben, áztatva átmossuk, leöblítjük és kimagozzuk.

Alaposan kimosott, mikróban 5 percig sterilizált üvegekbe tesszük (nem tele, maradjon legalább egy ujjnyi hely), egy üvegen lemérjük, mennyi víz fér bele. A kimért mennyiséget szorozva az üvegek számával, kijön, hogy mennyi vizet kell feltenni forralni szirupnak. Beletesszük a cukrot és a citromsavat, oldódásig keverjük, forraljuk 5 percig, majd rámerjük a meggyre, színültig töltve az üvegeket.

Rácsavarjuk az üvegekre a (szintén sterilizált, vízben kifőzött) tetőket, újságpapírba csavarjuk, takarókkal bebugyoláljuk, így dunsztoljuk legalább 24 óra hosszat. Hűvös helyen akármeddig eláll.

Ha nem esszük meg magában, pompásan használható süteményekbe, piskótákhoz, smarnihoz, fagylaltokhoz.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ribizlibefőtt
 körtebefőtt
 sárgabarack befőtt
 kompót
 eperbefőtt

Forrás: Anyósom receptje

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.06.28. Utoljára frissítve: 2012.06.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 23:00:36 - 0.93)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez