Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg meggy, 5-10 dkg kristálycukor, 2 dl tejszín, 1 tojás sárgája, 2 kávéskanál liszt, 12-15 szegfűszeg, 8-10 szegfűbors, 2-3 db fahéj, fél citrom reszelt héja és leve |
A meggyet megmosom, kimagozom és felteszem fél liter vízben főni. Megcukrozom és egy vászonzacskóban beleteszem a fűszereket. Egy csipet sót is tehetünk bele. Ha puhára főtt, lehűtöm annyira, hogy ízlelhető legyen. Egy bögrében elkeverem a tojás sárgáját a liszttel és a tejszínnel, majd felöntöm a leves levével és símára keverem. A levest felforralom, és szitán átszűrve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tejszínes habarást. Ezután teljesen lehűtöm, úgy adom hozzá a citromlét és tálalhatom is. A nyári melegben üdít, frissít egy kis finom, hideg meggyleveske. A cukorral óvatosan bánjunk, nem mindenki szereti a mézédes levest. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |