recept: Meggyszósz, Kifőzde
Meggyszósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg magozott meggy, télen meggybefőtt, hidegen eltéve,
3 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
8 dkg cukor,
fél citrom leve meg a héja lereszelve,
egy csipet só, csapott kiskanál fahéj, 4-5 szem szegfűszeg



Fél liter vízhez hozzáadom a bort, sózom, cukrozom, beleteszem a szegfűszeget, fahéjat, a citrom héját, majd felfőzöm és beleteszem a meggyet.
Mikor megfőtt, leszűröm, s átpasszírozom. Mutatós, ha kb. felét egészben hagyom a meggynek.
A tejfölből és a lisztből készítek habarást és ezt is hozzáadom. A végén cukorral és citromlével utóízesítést követek el rajta.
Főtt marhanyelvvel, meg vajas krumplipürével az igazi.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Sancho receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.02.29. Utoljára frissítve: 2012.02.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:54:08 - 1.65)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez