recept: Hamisfasírt, Kifőzde
Hamisfasírt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 vizes zsemle,
2-3 dl tej,
2 tojás,
4 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
kb. 15 dkg prézli,
só, bors, pirospaprika




A zsemléket kockára vágom, és beleforgatom a tejbe. Közben megmosom, megtisztítom a zöldeket, és igen-igen apróra metélem - kivéve a fokhagymát, mert azt sóban péppé töröm.
Az egészet a zsemléhez adom a tojásokkal együtt, jó vastagon megborsozom (de azért ne legyen csípős), 2-3 púpozott kávéskanál pirospaprikát is keverek bele, és kóstolással beállítom, milyen sósan szeretem.
Aztán addig gyúrom, gyömöszölöm, villával-kézzel-krumplitörővel, míg szépen péppé nem alakul. Teszek hozzá annyi nagyszemű, otthon darált prézlit, amitől jó kemény állagú lesz.
Pogácsákat formálok belőle, megforgatom a prézliben, és bő zsírban, közepes lánggal, mindkét oldalán pirosra sütöm.
Egész jó, ha nem az igazi fasírttal hasonlítom össze. Erősebben kell fűszerezni, de a sóval vigyázzunk. Rengeteg petrezselymet képes felvenni, és finom is vele.
Főzelékekhez feltétnek, párolt zöldséghez, még rizibizihez is elmegy.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fasirt
 gombafasirt
 stefánia szelet
 tökfasirt
 gombás fasirt

Forrás: Anyám és anyósom nyomában haladva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.02.03. Utoljára frissítve: 2012.02.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:46:46 - 1.88)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez