5 vizes zsemle,
2-3 dl tej,
2 tojás,
4 gerezd fokhagyma,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
kb. 15 dkg prézli,
só, bors, pirospaprika
|
A zsemléket kockára vágom, és beleforgatom a tejbe. Közben megmosom, megtisztítom a zöldeket, és igen-igen apróra metélem - kivéve a fokhagymát, mert azt sóban péppé töröm. Az egészet a zsemléhez adom a tojásokkal együtt, jó vastagon megborsozom (de azért ne legyen csípős), 2-3 púpozott kávéskanál pirospaprikát is keverek bele, és kóstolással beállítom, milyen sósan szeretem. Aztán addig gyúrom, gyömöszölöm, villával-kézzel-krumplitörővel, míg szépen péppé nem alakul. Teszek hozzá annyi nagyszemű, otthon darált prézlit, amitől jó kemény állagú lesz. Pogácsákat formálok belőle, megforgatom a prézliben, és bő zsírban, közepes lánggal, mindkét oldalán pirosra sütöm. Egész jó, ha nem az igazi fasírttal hasonlítom össze. Erősebben kell fűszerezni, de a sóval vigyázzunk. Rengeteg petrezselymet képes felvenni, és finom is vele. Főzelékekhez feltétnek, párolt zöldséghez, még rizibizihez is elmegy.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|