Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 pulykacomb, 4 szelet füstölt szalonna, 2 pritamin paprika, 5-6 paradicsom, 2 kis padlizsán, 2 kis cukkíni, 2 fej lila hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 dl savanykás fehérbor, 2 ág rozmaring, 2-3 ág bazsalikom, zsír, só, bors |
A húst lebőrözöm, kicsontozom, kiterítem, sóval-borssal ízesítem, jól megszórom apróra vágott rozmaringgal és fokhagymaszeletekkel, majd kevés zsíron mindkét oldalát pirosra sütöm. Aláöntök egy deci bort, lefedem, és kislángon egy óra alatt puhára párolom. Ezalatt a zöldségeket megmosom, megtisztítom, felkarikázom. Kizsírozok egy mélyebb sütőedényt, az aljára terítem a hagymakarikákat, vékonyan lesózom, erre kerül a padlizsán, ezt beszórom fokhagymaszeletekkel, megsózom és borsozom is. A padlizsánra a paradicsomkarikákat teszem, sózom, és apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel hintem be. A tetejébe cukkínikarikákat rakok, megszórom sóval, végül a pritaminkarikák következnek, szintén sózva. Mire ide jutok, elkészül a hús is, hát ráteszem a tetejére, leöntöm a pároló lével, a másik egy deci bort is ráöntöm, és ráteszem a bevagdalt szalonnaszeleteket. Lefedem, és kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, forrástól számítva 25-30 percre, mire a szalonna szépen megpirul. Rósejbnivel vagy sült krumplival tálalom, fejessalátát vagy uborkasalátát kínálok hozzá. Nagyon finom, ízgazdag és szép színes étel, közepesen laktató. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|