Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
25 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg cérnametélt, babérlevél, ételízesítő, só, pirospaprika, liszt, szódabikarbóna |
A közhiedelemmel ellentétben nem kell a lencsét előző este beáztatni, 30-40 perc alatt így is megfő. De - mint minden hüvelyesnél - célszerű a megmosott, átválogatott lencsét tiszta vízben felforralni, lehabozni, és ha már nem képződik hab, leszűrni. Új vizet öntünk rá, így főzzük tovább késhegynyi szódabikarbónával 1,5 liter vízben. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|