recept: Flekken, Kifőzde
Flekken
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet tarja,
4 gerezd fokhagyma,
3-4 ek mustár,
falatnyi ketchup,
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, olivaolaj



Elkészítem a pácot: A fokhagymát összezúzom és belekeveremA tarjából vékony, egy-másfél centis szeleteket vágok, belekeverem a mustárba, hozzáteszek 3-3 csipetnyi őrölt köményt és pirospaprikát, és szeletenként egy csipet borsot hozzámérek. Imibácsi kedvéért egy csapott mokkáskanál ketchuppel, az én kedvemért egy teáskanál konyakkal bolondítom. Hozzáteszek még két evőkanál olajat, és szépen kikeverem.
Ezután a megmosott tarjából levágok nyolc szép vékony szeletet, kb. másfél centiset. Dem klopfolok, pácolok; jól bekenem, beledolgozom a páckenőcsöt a szeletek mindkét oldalába, majd egymásra teszem egy erősebb nejlonzacskóba, kinyomkodom a levegőt és lezárom a zacsit. Hagyom állni hűtőben 1-2 napig; de ha elpiszmogtam az időt, annyival is beérem, amíg előszedem, lemosom, leszárítom, leolajozom a grillrácsot, gyújtóst vágok, faszenet keresek és parazsat csiholok. Ez esetben nem kenem a húsra vastagon a kenőcsöt és nem is teszem hűtőbe.
Aki furcsállotta, hogy eddig szó sem esett a sóról, annak megsúgom: nem véletlenül. A húsokat csak a roston sózom, mert a só kioldja belőle a nedvességet, és hát ki akar cipőtalp minőségű húsokat marcangolni, amikor finom, ropogós-puha husikákat is majszolhat? Tehát a rácson sózva, jó erős parázson, folyamatosan forgatva 5-6 perc alatt pirosra-ropogósra sülnek a szeletek, és máris lehet tálalni.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: szentmihályi saslik
 cigánypecsenye
 grillnyárs
 mititei
 lacipecsenye

Forrás: Vavrek Attila kedvence.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.07.20. Utoljára frissítve: 2011.07.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:47:19 - 1.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez