recept: Lecsórba, Kifőzde
Lecsórba
(Lecsóleves)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 közepes fej vöröshagyma,
2-3 nagy, húsos, piroskás színű paprika,
3-4 lukullusz paradicsom,
2 szál füstölt bőrös virsli,
pirospaprika, só, zsír


A hagymát kockára vágjuk, pici zsíron megfonnyasztjuk, rátesszük az 1-2 cm kockára vágott paprikát, a héjától megfosztott és vékony karikára vágott paradicsomot, és 4-6 percig pároljuk.
Megszórjuk egy kávéskanál pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, míg a paprika megpuhul, ezután felöntjük kellő mennyiségben vízzel, megsózzuk, megforraljuk, beletesszük a karikára vágott virslit és tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lecsó
 lecsó bevert tojással
 bácskai lecsós rostélyos
 lecsós szelet rizzsel
 lecsó télire

Forrás: Saját recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 23:31:36 - 1.54)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez