recept: Piroskrumpli, Kifőzde
Piroskrumpli
(krumplipüré sárgarpával)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg krumpli,
1-2 sárgarépa,
1 kis zeller,
3 dl tej,
5 dkg vaj,
só, őrölt fehérbors és szerecsendió





A krumplit jól megsikálom, és héjastól felteszem főni.
A répát, zellert megmosom, megpucolom, sajtreszelőn finomra lereszelem. Igyekszem minél kevesebbet felfalni belőle, mert reszelve valami isteni finom mindkettő. Különösen a zeller: egyenesen megdöbbentő, milyen édes, finom tud leni, ha lereszeljük.

A vajban sóval megpárolom a zöldségeket, közben felteszek 3-4 dl tejet forrni, a megfőtt krumplit pedig megpucolom és beletöröm a zöldségbe. Ettől aztán úgy érzem, kevés karom van, jó lenne Sívának lenni egy picikét. De ehelyett mielőtt kifutna a tej, az egyik kezemmel belezúdítom a krumpliba, és habosra keverem az egészet. Megkóstolom, sózom, ha kell, és ha duhaj kedvemben vagyok, mert a leves már kész, és a sütőben is biztatóan serceg a husi, kicsi fehér borsot is teszek a pürébe, esetleg csipetnyi szerecsendióval kísérve, ha mindenki szereti.

Szóval nagyon finom ez, és látványos is, kis változatosság az unalmas köretek között :-)



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 zelleres krumplipüré
 hagymás tört krumpli
 reszelt krumpli
 szalmaburgonya

Forrás: Bözsi receptje nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.02.25. Utoljára frissítve: 2011.02.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:43:52 - 1.59)
Hozzászólások:

Sancho (2011-04-07 11:50:00):
Kipróbáltuk, fimon lett, a társaság már nem is akar egyébről hallani!

Megjegyzés a recepthez