Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
0,5 kg krumpli, 1-2 sárgarépa, 1 kis zeller, 3 dl tej, 5 dkg vaj, só, őrölt fehérbors és szerecsendió |
A krumplit jól megsikálom, és héjastól felteszem főni. A vajban sóval megpárolom a zöldségeket, közben felteszek 3-4 dl tejet forrni, a megfőtt krumplit pedig megpucolom és beletöröm a zöldségbe. Ettől aztán úgy érzem, kevés karom van, jó lenne Sívának lenni egy picikét. De ehelyett mielőtt kifutna a tej, az egyik kezemmel belezúdítom a krumpliba, és habosra keverem az egészet. Megkóstolom, sózom, ha kell, és ha duhaj kedvemben vagyok, mert a leves már kész, és a sütőben is biztatóan serceg a husi, kicsi fehér borsot is teszek a pürébe, esetleg csipetnyi szerecsendióval kísérve, ha mindenki szereti. Szóval nagyon finom ez, és látványos is, kis változatosság az unalmas köretek között :-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Kipróbáltuk, fimon lett, a társaság már nem is akar egyébről hallani!