Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 kg csiperkegomba, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 húsos zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 dl tejföl, zsír, só, bors, pirospaprika |
A gombát megmosom, megtisztítom és nagyobbacska darabokra felaprítom (ha laskából készül, hosszabb, de 3 mm vékony csíkokra vágom). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Ez rókagombából az igazi, s ha van hozzá kedvem, akkor kavarok hozzá egy kemény puliszkát.
általában füstölt szalonnából olvasztott zsírral készítem (bár kacsazsírral sem utolsó), és a z.paprikát-paradicsomot 2-3 mm-es kockákra vágva már a hagyma párolásakor hozzáadom.Erdei gombákból természetesen sokkal jobb, ma pl. nagyspórás csiperkéből, galambgombákból, piruló galócából készül. :)