recept: Gombapaprikás, Kifőzde
Gombapaprikás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg csiperkegomba,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 húsos zöldpaprika,
1 paradicsom,
3 dl tejföl,
zsír, só, bors, pirospaprika




A gombát megmosom, megtisztítom és nagyobbacska darabokra felaprítom (ha laskából készül, hosszabb, de 3 mm vékony csíkokra vágom).
A hagymát megpucolom, megmosom, kockára vágom. Forró zsírban megfonnyasztom, ráteszem a gombát, picit megsózom, megborsozom és addig kevergetem-párolom, míg levet enged. Ekkor ráteszek két kk. pirospaprikát, elkeverem, és lefedve, kislángon párolom 10-15 percig (a laskát 30 percig). Közben felaprítom a paradicsomot és paprikát kb. 1 cm-es kis kockákra és azt is hozzáadom. A végén a fedőt leveszem, és megpróbálom elfőzni a levét.
Ha a lé már jelentéktelen mennyiségre csökkent, elkeverem a tejföllel, ízesítem, forralom még 5 percig és kész is vagyunk.
Nokedlivel vagy kagylótésztával, csőtésztával kínálom, fejessalátával, uborkasalátával, vagy valami könnyed savanyúsággal. Egy kanál tejfölt is teszek a tetejére.
Finom, gyors, könnyű étel, vacsorára is prímán megfelel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gombapörkölt
 pörkölt
 nokedli
 fejessaláta
 uborkasaláta

Forrás: Anyám után készítem mindig.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.21. Utoljára frissítve: 2011.01.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:39:30 - 1.68)
Hozzászólások:

Sancho (2011-01-27 18:35:00):
Ez rókagombából az igazi, s ha van hozzá kedvem, akkor kavarok hozzá egy kemény puliszkát.

nagypapi (2013-05-22 15:33:00):
általában füstölt szalonnából olvasztott zsírral készítem (bár kacsazsírral sem utolsó), és a z.paprikát-paradicsomot 2-3 mm-es kockákra vágva már a hagyma párolásakor hozzáadom.Erdei gombákból természetesen sokkal jobb, ma pl. nagyspórás csiperkéből, galambgombákból, piruló galócából készül. :)

Megjegyzés a recepthez