recept: Tökfasírt, Kifőzde
Tökfasírt
(olyan, mint a tökös lepcsánka)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 nagyobb tök,
3 tojás,
1 szál friss kapor,
5-6 ek liszt,
1 nagyobb hagyma lereszelve,
1 krumpli reszelve,
fokhagyma, feketebors, só, prézli (zsemlemorzsa)




A tököt lereszelem, enyhén sózom. Fél óra után kicsavarom a levét. Hozzáadom a tojást, lisztet, fűszereket. Összedagasztom a prézlivel, krumplival, hagymával, hogy kemény masszát kapjak. (Ne legyen híg, csak tartalmas.)
Forró zsirban kisütöm, evőkanállal adagolva.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fasirt
 gombafasirt
 tócsni
 gesztenyefasirt
 túrós vagdalt

Forrás: Ballai-Fokt Zoli receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.10.24. Utoljára frissítve: 2010.10.24.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:36:55 - 2.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez