Hozzávalók: |
Elkészítés: |
kb. 5 dkg gríz (búzadara), 1 tojás, só, bors |
A tojáshoz adok egy-egy csipetnyi sót és borsot, elkeverem, és annyi grízt (búzadarát) keverek hozzá, hogy valamennyire már nyújtható legyen. Közben várok picit, mert a gríz megdagad a nedvességtől, nehogy túladagoljam. Kilapogatom kb. 3 milliméter vastagságúra, 2 cm széles csíkokat vágok belőle, ezeket vékonyan felszeletelem. Mielőtt a leves elkészül, beledobom, és egy perc alatt megfő. Finom, érdekes állagú tészta, egyesül benne a gríz puha darabossága a tojás keménységével. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |