Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
8-10 kg téli körte, 3 kg kristálycukor, 1 ek szegfűszeg, 4-5 db fahéj, 10 dkg citromsav, szalicil |
A körtét megmossuk, kiválogatjuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és gerezdekre vágva beletesszük a gondosan kimosott üvegekbe. Háromnegyed részig legyen töltve minden üveg a körtével. Minden üvegbe vizet mérünk, egy-egy csipet citromsavval tetézve; a lé lepje el a körtét, hogy az ne barnulhasson meg. Süteményekhez, fagylaltokhoz, de akár húsokhoz is finom, de csak úgy magában is mennyei. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|