recept: Csípőspaprikakrém, Kifőzde
Csípőspaprikakrém
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg cseresznyepaprika,
0,5 kg pritaminpaprika,
15 dkg jódmentes só




Igen egyszerű és gyors módja, hogy jóminőségű csípős ízesítő krémmel lásd el magad egy évre:
A paprikákat mosd meg, vágd ki a szárát, a hibás részeit és a magház húsát, de a magok kellenek, azok a csípős íz fő hordozói. Akkor a legjobb a cseresznyepaprika, ha már piros, de még húsos, nem kezdett még kiszáradni. Ekkor már elérte a maximális csípősségét, de még finom paprikaíze is van. Aprítsd fel a paprikákat alkalmas méretre és daráld le a húsdaráló legkisebb lyukain át, tedd zöldségdarabolóba, vagy szúrd bele a botmixert.
Már csak bele kell keverni a sót, és lehet kis üvegekbe tölteni, minél kevesebb levegő maradjon benne, annál jobb, tartósabb lesz. Aztán celofánnal lekötjük, a celofánra teszünk egy pötty szalicilt vagy porrá tört aszpirint, és rá egy másik celofánt vagy a csavaros műanyag tetőt és mehet a spájzba.
Bontatlanul eláll jövő őszig is (nekem van még tavalyelőtti is), de amit felbontasz, és kimarad a pörköltből, gulyásból, vagy abból, amit éppen főztél, tedd hűtőbe.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: paprikaolaj
 portelki gulyáskrém
 pörkölt
 a gulyás

Forrás: Régi módszer, anyámé, nekem bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.08.31. Utoljára frissítve: 2010.08.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 21:37:33 - 1.75)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez