Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
75 dkg savanyúkáposzta, 25 dkg füstölt tarja kockára vágva, 10 dkg szárazkolbász karikára vágva, 10 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva 1 pár virsli vagy debreceni karikára vágva 2 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 dkg zsír, szalonnabőrök pirospaprika, szemesbors, 0-3 csípőspaprika, 2-3 babérlevél, egy ek liszt, 4 dl tejföl |
Majdnem ugyanúgy megy, mint a töltöttkáposztánál. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Virsli helyett, inkább érdemes beletenni kolbászhúsból készített gombócokat, meg aki szereti, a disznóagyat is, darabokra vagdosva.
Az is finom lehet... És akkor mi lesz a neve? Mert így már nem korhelyleves, hanem pl. korhely-a-köbön leves :-)
Ha úgy készíted, akkor a neve káposztalé-korhelyleves, vagy csak káposztaléleves. Főleg disznóvágáskor készítjük, meg újévre.