recept: Sertéspörkölt, Kifőzde
Sertéspörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg sertéslapocka,
3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
zsír, só, bors, kömény, pirospaprika




A forró zsíron lepirítod a húst; folyamatos keverés mellett addig pirítod, míg levet ereszt, és a leve el nem párolódik. Ekkor a kis kockára vágott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát ráteszed és ezt is lepirítod. Ehhez persze türelem és erős lélek kell, de megéri.
A végén megszórod pirospaprikával, jól elkevered, ráöntöd a deci vörösbort, és ha kell, még annyi vizet önts alá, hogy majdnem ellepje. Karikára vágott zöldpaprikát és felkockázott paradicsomot is adhatsz hozzá, sóval, kevés törött borssal, csipetnyi köménnyel és esetleg egy kettévágott cseresznyepaprikával ízesítheted (ha mindenki szereti a csípőset), és lefedve, egész kis lángon, lassan párold puhára.
Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha elfővi a levét, kevés vízzel pótold, sose lepje el teljesen a lé.
Félidőben hintsd meg még egy kk. pirospaprikával. Oda szórd, ahol fortyognak a buborékok, ott jobban elkeveredik. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd még. Ezután már csak azt kell figyelni, mikor lesz kész.
Nokedlivel, tarhonyával, makarónival tálalhatod, esetleg egy kanál tejföllel díszítve. Káposztasalátával vagy savanyú uborkával tökéletes.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 tarhonyáshús
 sertéspaprikás
 marhapörkölt
 zónapörkölt spagettivel

Forrás: Anyám csinálta így.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2010.06.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:26:54 - 1.38)
Hozzászólások:

Sancho (2012-08-10 14:42:00):
Szuper. Éppen van egy márfélkilónyi comb a láthatáron. Ez lesz a sorsa, bográcsban.

Megjegyzés a recepthez