recept: Borjúpörkölt, Kifőzde
Borjúpörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg borjúlábszár,
3 fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
zsír, só, bors, köménymag, pirospaprika



Először pirítsd le a kedved szerinti méretre felkockázott húst forró zsíron; folyamatos keverés mellett addig pirítsd, míg levet ereszt, és a leve el nem párolódik. Ekkor tedd rá a kis kockára vágott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, és ezt is pirítsd le. Ehhez persze türelem és erős lélek kell, de megéri.
A végén megszórhatod 1-2 kk pirospaprikával, keverd el alaposan, és önts alá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Használhatsz húslét, vörösbort is, és ne lepődj meg, nem eretnekség: egy kis pilzeni sör csodákat tesz vele.
Már csak némi sóval, késhegynyi törött borssal, csipetnyi köménnyel ízesítsd, fedd le és csendesen főzd, amíg meg nem puhul a hús. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha elfővi a levét, kevés vízzel pótold, sose lepje el teljesen a lé.
Félidőben hintsd meg még egy kk. pirospaprikával. Oda szórd, ahol fortyognak a buborékok, ott jobban elkeveredik. Ha nem nyúlkálsz bele, nem nyomod a paprikát a lé szintje alá, nem csomósodik meg, szépen feloldódik magától. Tedd hozzá a feldarabolt paprikát és a kettévágott paradicsomot is. A paradicsomot nem kell lehéjazni, főzés közben úgyis leválik a héja, és egyben kivehető. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd még. Ezután már csak azt kell figyelni, mikor lesz kész.
Nokedlivel tálald, esetleg egy kanál tejföllel díszítve. Paprikasalátával vagy paradicsomsalátával tökéletes.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 paradicsomsaláta
 paprikasaláta
 borjúpaprikás
 marhapörkölt bundában

Forrás: Anyám receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2010.06.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 17:37:38 - 2.12)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez