recept: Nyúlpörkölt, Kifőzde
Nyúlpörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg nyúlhús,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg zsír,
1 dkg fűszerpaprika,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,



A nyúlpörkölthöz legjobb a lapocka, de felhasználhatjuk hozzá a nyakat, a hasrészt és a belsőségeket is.
A nyúlhúst kockára daraboljuk és leforrázzuk. Utána váltott hideg vízben lemossuk és jól lecsöpögtetjük. Ha vadnyulunk van, 2-3 napig pácoljuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk és cikkekre szeljük.
A húst forró zsíron megpirítjuk; erős lángon, gyakran kevergetve pirítsuk, míg színét váltja, levet enged és azt el is fővi. Ekkor rátesszük a kis kockára vágott vöröshagymát, jól lepirítjuk azt is, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük vízzel (vagy páclével), hogy félig ellepje, megsózzuk és fedővel lefedve, lassú tűzön pároljuk. Közben elpárolgó levét kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldpaprikát meg a paradicsomot és készre pároljuk.
A nyúlpörköltet előmelegített tálba rakjuk és sós burgonyát, valamint idényjellegű salátát kínálunk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 nyúlpaprikás
 kakastaréj pörkölt
 zöldbabpörkölt
 gombapörkölt

Forrás: A Teleasztal Lovagjai nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.18. Utoljára frissítve: 2010.04.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:01:21 - 2.37)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-16 12:15:00):
Bizony. Vadnyusziból még finomabb. De lerbensütve sem kispályás.

Kifőzdés (2012-09-21 17:44:00):
Nektek még van masinátok? Most megint lehet kapni valamelyik kerti barkácsban, van vagy 100 rugó.

Sancho (2012-10-02 08:24:00):
Attól függ, milyen masinára gondoltál...

Kifőzdés (2012-10-03 09:43:00):
Szűkebb hazámban masinának hívják azt, amit nálatok lernek. Magyarul sparherd.

Sancho (2012-10-03 11:21:00):
Ja, értem, van hát, nyárikonyhában. Jó öreg masina, nagyapám építette. Kovács volt.

Megjegyzés a recepthez