Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 kg nyúlhús, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 dkg fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só |
A nyúlpörkölthöz legjobb a lapocka, de felhasználhatjuk hozzá a nyakat, a hasrészt és a belsőségeket is. A nyúlhúst kockára daraboljuk és leforrázzuk. Utána váltott hideg vízben lemossuk és jól lecsöpögtetjük. Ha vadnyulunk van, 2-3 napig pácoljuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk és cikkekre szeljük. A húst forró zsíron megpirítjuk; erős lángon, gyakran kevergetve pirítsuk, míg színét váltja, levet enged és azt el is fővi. Ekkor rátesszük a kis kockára vágott vöröshagymát, jól lepirítjuk azt is, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük vízzel (vagy páclével), hogy félig ellepje, megsózzuk és fedővel lefedve, lassú tűzön pároljuk. Közben elpárolgó levét kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldpaprikát meg a paradicsomot és készre pároljuk. A nyúlpörköltet előmelegített tálba rakjuk és sós burgonyát, valamint idényjellegű salátát kínálunk hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Bizony. Vadnyusziból még finomabb. De lerbensütve sem kispályás.
Nektek még van masinátok? Most megint lehet kapni valamelyik kerti barkácsban, van vagy 100 rugó.
Attól függ, milyen masinára gondoltál...
Szűkebb hazámban masinának hívják azt, amit nálatok lernek. Magyarul sparherd.
Ja, értem, van hát, nyárikonyhában. Jó öreg masina, nagyapám építette. Kovács volt.