Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
80 dkg vaddisznóhús (oldalas és dagadó), 15 dkg füstölt szalonna, 4 dl vörösbor, 3 vöröshagyma, 1 cseresznyepaprika, 1 paradicsompaprika, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, pirospaprika, só |
A húst előző reggel megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk és bepácoljuk. Hagyhatunk benne pár kisebb csontot (jó húsosan) az oldalasból, csak a vágott végeit jól sikáljuk le erős körömkefével folyóvíz alatt, hogy ne legyen szilánkos. Egyformán csinálhatjuk szabadtűzön, bográcsban, de konyhában is. A szalonnát kis kockára vágjuk és megpirítjuk, rajta a kis kockára vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a húst, ha színét váltja, megsózzuk, és pirospaprikával meghintjük, jól elkeverjük. Kevés, kb. fél pohárnyi vörösbort öntünk alá, ha zöldség is volt a páclében, azt is hozzátesszük, és lefedve, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ne főzzük bő lében, ha nem akarjuk nagyon elszúrni, de időnként ellenőrizzük, nehogy a lé teljesen elpárologjon. Szükség esetén kevés borral vagy páclével felöntjük. Ha már félig puha a husi (ez másfél-két óra múlva lehetséges), hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, paradicsomot, valamint még egy deci vörösbort és készre főzzük. Nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk, kovászos uborkával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Na megyek lőjek egy vaddisznnót! Vagy feláldozok egy nyuszit...