recept: Vaddisznópörkölt, Kifőzde
Vaddisznópörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

80 dkg vaddisznóhús (oldalas és dagadó),
15 dkg füstölt szalonna,
4 dl vörösbor,
3 vöröshagyma,
1 cseresznyepaprika,
1 paradicsompaprika,
1 zöldpaprika,
2 paradicsom,
pirospaprika, só



A húst előző reggel megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk és bepácoljuk. Hagyhatunk benne pár kisebb csontot (jó húsosan) az oldalasból, csak a vágott végeit jól sikáljuk le erős körömkefével folyóvíz alatt, hogy ne legyen szilánkos.
Egyformán csinálhatjuk szabadtűzön, bográcsban, de konyhában is.
A szalonnát kis kockára vágjuk és megpirítjuk, rajta a kis kockára vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a húst, ha színét váltja, megsózzuk, és pirospaprikával meghintjük, jól elkeverjük. Kevés, kb. fél pohárnyi vörösbort öntünk alá, ha zöldség is volt a páclében, azt is hozzátesszük, és lefedve, alacsony hőfokon puhára pároljuk. Ne főzzük bő lében, ha nem akarjuk nagyon elszúrni, de időnként ellenőrizzük, nehogy a lé teljesen elpárologjon. Szükség esetén kevés borral vagy páclével felöntjük.
Ha már félig puha a husi (ez másfél-két óra múlva lehetséges), hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, paradicsomot, valamint még egy deci vörösbort és készre főzzük.
Nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk, kovászos uborkával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pácolás
 nokedli
 tarhonya
 pörkölt
 szarvaspörkölt 150 főre

Forrás: Vadászoktól, Gyuszitól.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.16. Utoljára frissítve: 2010.04.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 05:07:27 - 2.2)
Hozzászólások:

Sancho (2011-05-18 12:47:00):
Na megyek lőjek egy vaddisznnót! Vagy feláldozok egy nyuszit...

Megjegyzés a recepthez