recept: Máglyarakás, Kifőzde
Máglyarakás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg szikkadt kalács,
4 tojás,
1 l tej,
1 tasak vaníliás cukor,
12 dkg cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
5 dkg darált dió,
10 dkg mazsola,
1 dl rum,
1 kg szeletekre vágott alma,
3 ek házi lekvár,
porcukorral elkevert fahéj



A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejet. Ráöntjük az ujjnyi vastag szeletekre vágott kalácsra, összeforgatjuk, és állni hagyjuk. (Lehetne zsemlét is használni kalács helyett, de ma már nem lehet kapni azt az igazi foszlós, finom zsemlét, ami jó lenne ehhez a finomsághoz.)
Az almát megtisztítjuk, nagyon vékony szeletekre vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. Egy kisebb tepsit, vagy egy jénai tálat vajjal kikenünk, beletesszük a megáztatott kalácsot, megszórjuk mazsolával és a darált dióval. Ezt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak (két réteg azért leegyen!).
A tetejére terítjük az almaszeleteket, meghintjük fahéjjal elkevert porcukorral. Sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a lekvárt, és a megsült tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre, míg a hab kicsit meg nem pirul. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk, fahéjas porcukorral díszítve.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Mama receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.01. Utoljára frissítve: 2010.04.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:30:20 - 1.62)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez