Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
25 dkg krumpli, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg száraz kockatészta, zsír, só, bors, pirospaprika |
A krumplit alaposan lesikálom és sós vízben felteszem főni, héjastól. Főzöm 10-15 percig, hogy puha legyíen, de még picikét hersegős. Ezt onnan látni, hogy a beleszúrt vékony pengéjű kés kicsit akadozva ugyan, de kijön belőle segítség nélkül. Ha kész, megpucolom, felszeletelem és félreteszem. Ezután felteszem a tésztát sós-zsíros vízben főni. Amíg a tészta fő, a szalonnát kis kockákra vágom és pici zsírral kisütöm. Ezalatt a hagymát kockára vágom, ráteszem a pirosra sült szalonnára és ezt is halványpirosra sütöm. Amíg a hagyma pirul, a kolbászt kis kockára vágom, és ha kész a hagyma, ráteszem. Ha a kolbász kissé már kezd pörcösödni, jól megborsozom, és belekeverem a krumplit. Ezzel még sütöm pár percig, hogy a krumpli finomra puhuljon, majd hozzákeverem az eddigre éppen megfőtt és leszűrt tésztát. Megsózom, esetleg meghintem csipetnyi pirospaprikával. Savanyú uborkával vagy uborkasalátával tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|