recept: Grenadiermarsch, Kifőzde
Grenadiermarsch
(osztrák krumplistészta)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg krumpli,
15 dkg füstölt szalonna,
25 dkg füstölt kolbász,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg száraz kockatészta,
zsír, só, bors, pirospaprika



A krumplit alaposan lesikálom és sós vízben felteszem főni, héjastól. Főzöm 10-15 percig, hogy puha legyíen, de még picikét hersegős. Ezt onnan látni, hogy a beleszúrt vékony pengéjű kés kicsit akadozva ugyan, de kijön belőle segítség nélkül. Ha kész, megpucolom, felszeletelem és félreteszem.
Ezután felteszem a tésztát sós-zsíros vízben főni. Amíg a tészta fő, a szalonnát kis kockákra vágom és pici zsírral kisütöm. Ezalatt a hagymát kockára vágom, ráteszem a pirosra sült szalonnára és ezt is halványpirosra sütöm.
Amíg a hagyma pirul, a kolbászt kis kockára vágom, és ha kész a hagyma, ráteszem. Ha a kolbász kissé már kezd pörcösödni, jól megborsozom, és belekeverem a krumplit. Ezzel még sütöm pár percig, hogy a krumpli finomra puhuljon, majd hozzákeverem az eddigre éppen megfőtt és leszűrt tésztát. Megsózom, esetleg meghintem csipetnyi pirospaprikával.
Savanyú uborkával vagy uborkasalátával tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: savanyú uborka
 uborkasaláta
 krumplistészta
 öreglebbencs

Forrás: Eredeti osztrák recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.03.30. Utoljára frissítve: 2010.03.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-05-02 20:46:04 - 1.38)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez