recept: Karfiolleves, Kifőzde
Karfiolleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej karfiol,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
ételízesítő, pirospaprika,
1 evőkanál liszt,
2 dkg zsír,
apróra vágott petrezselyemzöld,
1 marék reszelt tészta




A karfiolt megmosom, megtisztítom, szétszedem rózsáira.
A hagymát apró kockákra vágom és zsíron megfonnyasztom, majd ráteszem a karfiolt és óvatosan keverve, kissé megfuttatom a hagymás zsíron.
Ezután meghintem liszttel és petrezselyemmel, kettőt-hármat keverek még rajta, majd fél kávéskanál pirospaprikával elkeverem és ráöntöm a tejfölt. Ezzel is jól elkeverem, és vízzel vagy húslével felöntöm.
Lefedve, kislángon főzöm kb. 20-25 percig, míg a karfiol szára kezd puhulni.
Ekkor beleteszem a reszelt tésztát és készre főzöm.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: reszelt tészta

Forrás: Anyám tejföl nélkül csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2008.10.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 13 órája (2024-05-02 19:05:54 - 1.72)
Hozzászólások:

Sancho (2011-08-15 18:34:00):
Pár friss tárkonylevéllel még finomabb tud lenni.

Megjegyzés a recepthez