Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
70 dkg marhafelsál, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, kevés (kb. 5 dkg) zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek finomliszt, 5 dkg zsír, 3 dl tejföl, 1 dl fanyar fehérbor, fél citrom reszelt héja és leve, 4 ek mustár, 1-2 babérlevél, só, bors, pirospaprika, cukor |
A húst 4 szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk és forró zsírban piroskásra elősütjük, majd félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk a hús zsírján, meghintjük egy evőkanál kristálycukorral, és sárgára pirítjuk. Ezután beletesszük a vékony metéltre vágott zöldségeket, kettőt kavarunk rajta, megszórjuk két evőkanálnyi liszttel és két percig kevergetjük. Ekkor meghintjük egy pici csipet pirospaprikával, elkeverjük, majd teszünk bele sót, borsot, mustárt és a fél citrom lereszelt héját, felhígítjuk egy pohár vízzel (vagy húslével) és a borral, s azzal jól kiforraljuk. A húst a zöldséges mártáshoz adjuk, s fedő alatt, takaréklángon az egészet puhára pároljuk. A végén a hússzeleteket ismét kivesszük, a mártásba belekeverjük a tejfölt, egy kanál vajat és a hajszálvékonyra fölszeletelt citromot. Jól összeforraljuk, majd a zöldséges mártást a tálra szedett húsra öntjük, és nokedlivel, párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|