recept: Esterházy-rostélyos, Kifőzde
Esterházy-rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg marhafelsál,
2 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
kevés (kb. 5 dkg) zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 ek finomliszt,
5 dkg zsír,
3 dl tejföl,
1 dl fanyar fehérbor,
fél citrom reszelt héja és leve,
4 ek mustár,
1-2 babérlevél,
só, bors, pirospaprika, cukor



A húst 4 szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk és forró zsírban piroskásra elősütjük, majd félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk a hús zsírján, meghintjük egy evőkanál kristálycukorral, és sárgára pirítjuk. Ezután beletesszük a vékony metéltre vágott zöldségeket, kettőt kavarunk rajta, megszórjuk két evőkanálnyi liszttel és két percig kevergetjük.
Ekkor meghintjük egy pici csipet pirospaprikával, elkeverjük, majd teszünk bele sót, borsot, mustárt és a fél citrom lereszelt héját, felhígítjuk egy pohár vízzel (vagy húslével) és a borral, s azzal jól kiforraljuk. A húst a zöldséges mártáshoz adjuk, s fedő alatt, takaréklángon az egészet puhára pároljuk.
A végén a hússzeleteket ismét kivesszük, a mártásba belekeverjük a tejfölt, egy kanál vajat és a hajszálvékonyra fölszeletelt citromot. Jól összeforraljuk, majd a zöldséges mártást a tálra szedett húsra öntjük, és nokedlivel, párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs

Forrás: Gundel Károly receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2010.02.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:34:37 - 1.14)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez