recept: Csokoládészósz, Kifőzde
Csokoládészósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

15 dkg kristálycukor,
10 dkg keserű kakaópor,
3 dl tej,
3 tojás sárgája,
0,3 dl rum,
1 ek vaj



A kakaóport (vigyázat, nem lehet instant!) a rummal és kristálycukorral összekeverjük, majd kevés (kb. 1 dl) hideg tejjel csomómentesre keverjük.
Ezután beleöntjük 2 dl forró tejbe, majd belekeverjük a tojások sárgáját egyenként. Sűrű kevergetések közepette mártás sűrűségűre forraljuk. Ha levettük a tűzről, egy kanálka vajat még elkeverünk benne.
Süteményekhez, fagylaltokhoz pompás öntet.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyósom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.07. Utoljára frissítve: 2010.01.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:49:54 - 1.46)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez