Hozzávalók: |
Elkészítés: |
15 dkg kristálycukor, 10 dkg keserű kakaópor, 3 dl tej, 3 tojás sárgája, 0,3 dl rum, 1 ek vaj |
A kakaóport (vigyázat, nem lehet instant!) a rummal és kristálycukorral összekeverjük, majd kevés (kb. 1 dl) hideg tejjel csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük 2 dl forró tejbe, majd belekeverjük a tojások sárgáját egyenként. Sűrű kevergetések közepette mártás sűrűségűre forraljuk. Ha levettük a tűzről, egy kanálka vajat még elkeverünk benne. Süteményekhez, fagylaltokhoz pompás öntet. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |