recept: Rizskoch, Kifőzde
Rizskoch
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg A-osztályú rizs,
1 l tej,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom lereszelt héja,
2 csg vaníllincukor,
10 dkg mazsola,
5 tojás,
10 dkg vaj,
só, vaníliás porcukor, lekvár


A vajat elővesszük és kibontjuk, hadd langyosodjék. A mazsolát megmossuk és beáztatjuk konyakba vagy édes borba. A rizst megmossuk és jól lecsöpögtetjük.
A rizst a tejjel, vanillincukorral és egy csipetnyi sóval teflonlábosban addig főzzük, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően megpuhul. Ezután belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és lefedve egy órán át hagyjuk állni.
Közben egy megfelelő méretű tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
Ha a kutyulék kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a vajat a tojások szétválasztott sárgájával habosra keverjük, és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a rizshez. Ha túlságosan lágy lenne a massza, óvatosan hozzákeverhetünk egy, de legfeljebb két evőkanál finomlisztet is.
A kivajazott-kimorzsázott tepsibe öntjük és elegyengetjük a masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kész, 15 percig pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük, bőven meghintjük vaníliás porcukorral, esetleg citromhéjjal is. Ha nem bízunk a sikerben, adhatjuk házi málna- vagy baracklekvárral, vagy csokoládészósszal, borsodóval.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: baracklekvár
 borsodó
 csokoládészósz

Forrás: Anyám receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.07. Utoljára frissítve: 2010.01.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 18 órája (2024-05-02 17:53:38 - 1.69)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez