recept: Bundáskenyér, Kifőzde
Bundáskenyér
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 karéj szikkadt kenyér,
2 tojás,
fél dl tej,
5 dkg zsír, só



A tojásokat a tejjel és 4 csipet sóval felverem.
A zsírt felteszem a tűzre, és amíg rendesen átforrósodik, a kenyereket mindkét oldalán megmártom a tojásos lötyiben, majd egy tányérra teszem.
Aztán már csak pirosra kell sütni a kenyerek mindkét oldalát.
Forrón, esetleg apróra vágott és lesózott fokhagymával, egy kis tejföllel, vagy zöldségekkel tálalom. Ha ropogósabbat szeretnék, nem teszek hozzá tejet.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: bundás zsemle

Forrás: Vali néni így csinálja.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:58:36 - 1.69)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez