recept: Gombafasirt, Kifőzde
Gombafasirt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 vizes zsemle,
1 tojás,
2 dl tej,
prézli (zsemlemorzsa),
pár szál zöldpetrezselyem,
só, bors, pirospaprika, zsír




A gombát megmossuk, megtisztítjuk és nagylukú reszelőn lereszeljük. A zsemlét langyos tejbe beáztatjuk, majd nagyon szárazra kinyomkodjuk és villával összetörjük. A petrezselymet finomra, a hagymát igen apró kockára vágjuk, a fokhagymát sóban pépesre törjük.
Az egészet egy tálban összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és beleteszünk egy csapott kávéskanál pirospaprikát. Esetleg ételízesítőt is használhatunk a só mellett.
Belekeverjük a tojást, és annyi prézlit, hogy nagyon száraz legyen. 20 percig állni hagyjuk, majd még adunk hozzá prézlit, mert sütéskor sok víz akar majd kijönni belőle. A gomba levét nem nyomkodjuk ki, ha sütéskor párolog el, ízesebb lesz. Kis (fasirt méretű :-) pogácsákat formázunk belőle, majd nem túl sok, de forró zsírban (nem szabad legfeljebb csak félig ellepnie, hogy ki tudjon gőzölni belőle a fölösleges lé) szép pirosra sütjük mindkét oldalán.
Hidegen, melegen, önmagában vagy főzelékekhez feltétnek, vagy rizzsel, krumplival fogyasztható.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hamisfasirt
 gombás fasirt
 fasirt
 túrós vagdalt
 gesztenyefasirt

Forrás: Anyósom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.11.02. Utoljára frissítve: 2010.01.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:35:49 - 1.78)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez