recept: Tócsni, Kifőzde
Tócsni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg krumpli,
2 tojás,
1-2 ek. tejföl,
annyi finomliszt, amennyit felvesz,
1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, fokhagyma




A krumplit megmosom, meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az összetevőkkel sűrű palacsintatészta (vagy híg nokedlitészta) állagúra keverem, megsózom, borsozom ízlés szerint, és jó sok pépesre tört fokhagymát keverek bele.
Bő forró zsiradékba szaggatom, a kanállal a tetejét elegyengetem, hogy kb. féltenyérnyi lapocskák legyenek. Mindkét oldalán pirosra sütöm, azonnal, forrón tálalom.
A tésztát ízesíthetjük sajttal, juhtúróval, apróra vágott gombával, sonkával, de finom köret is lehet belőle húsokhoz. Adhatunk hozzá salátákat is. Hidegen is finom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: becskei menyasszony tócsniban
 zöldbabos cukkínisaláta kapros juhtúróban
 gombás lepcsánka

Forrás: A Mátrainfo cikke és Csabi meséi alapján készítettem.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.06.29. Utoljára frissítve: 2009.06.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:20:42 - 2.81)
Hozzászólások:

Toby1959 (2013-03-02 01:55:00):
Miután felénk tócsinak hívják, a tócsni nálam főnévi igenév. Jelentése(i): 1. elmenni tócsit enni, 2. nekifogni a tócsisütésnek, 3. valamilyen ételt (pl. falusi pecsenye) tócsival készíteni. Bocs :)

Vass Julianna (2013-09-15 18:18:00):
Én is tócsniként ismertem és szerettem meg ezt az ételt, de hívják siligónak, lepcsánkának, macoknak...több elnevezés most nem jut eszembe....egyébként naaaaaagyon finom....hmmmmm

Megjegyzés a recepthez