Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
70 dkg krumpli, 2 tojás, 1-2 ek. tejföl, annyi finomliszt, amennyit felvesz, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, fokhagyma |
A krumplit megmosom, meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az összetevőkkel sűrű palacsintatészta (vagy híg nokedlitészta) állagúra keverem, megsózom, borsozom ízlés szerint, és jó sok pépesre tört fokhagymát keverek bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Miután felénk tócsinak hívják, a tócsni nálam főnévi igenév. Jelentése(i): 1. elmenni tócsit enni, 2. nekifogni a tócsisütésnek, 3. valamilyen ételt (pl. falusi pecsenye) tócsival készíteni. Bocs :)
Én is tócsniként ismertem és szerettem meg ezt az ételt, de hívják siligónak, lepcsánkának, macoknak...több elnevezés most nem jut eszembe....egyébként naaaaaagyon finom....hmmmmm