recept: Matuzsálem-saláta, Kifőzde
Matuzsálem-saláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5-7 kovászolni való uborka,
1 zöldpaprika,
fél fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, cukor, ecet



Az uborkát megmosom, és nagylikú almareszelőn lereszelem. Ugyanígy teszek a hagymával és a paprikával is, előbbit megpucolva, utóbbit kicsumázva. A fokhagymát péppé töröm.
A zöldségtörmelékhez hozzáadok 6-8 csipet sót, jól összekeverem, és állni hagyom, míg levet nem ereszt. Ekkor hozzáadok - ízlés szerint - 2-4 ek kristálycukrot és ugyanannyi 20%-os ecetet, elkeverem és tovább hagyom állni. Vizet csak akkor teszek bele, ha valamit túladagoltam, sokkal finomabb a saját levében.
Kb. 30-40 perc múlva megkóstolom és utánaízesítem, majd tálalásig a hűtőben tartom.
Borssal és pirospaprikával megszórva tálalom, esetleg egy kanálka sűrű tejföllel nyakonöntve.
Így caciki-szerűen elkészítve a salátát, hamarabb beérik, mint a rendes uborkasaláta, de ugyanolyan finom (talán kicsit intenzívebb, ´uborkább´ íze van), és fogatlanok is ehetik :-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Saját elképzelés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.05.10. Utoljára frissítve: 2009.05.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:09:08 - 1.8)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez