Hozzávalók: |
Elkészítés: |
5-7 kovászolni való uborka, 1 zöldpaprika, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, cukor, ecet |
Az uborkát megmosom, és nagylikú almareszelőn lereszelem. Ugyanígy teszek a hagymával és a paprikával is, előbbit megpucolva, utóbbit kicsumázva. A fokhagymát péppé töröm. A zöldségtörmelékhez hozzáadok 6-8 csipet sót, jól összekeverem, és állni hagyom, míg levet nem ereszt. Ekkor hozzáadok - ízlés szerint - 2-4 ek kristálycukrot és ugyanannyi 20%-os ecetet, elkeverem és tovább hagyom állni. Vizet csak akkor teszek bele, ha valamit túladagoltam, sokkal finomabb a saját levében. Kb. 30-40 perc múlva megkóstolom és utánaízesítem, majd tálalásig a hűtőben tartom. Borssal és pirospaprikával megszórva tálalom, esetleg egy kanálka sűrű tejföllel nyakonöntve. Így caciki-szerűen elkészítve a salátát, hamarabb beérik, mint a rendes uborkasaláta, de ugyanolyan finom (talán kicsit intenzívebb, ´uborkább´ íze van), és fogatlanok is ehetik :-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |