recept: Tormakrém, Kifőzde
Tormakrém
(tormamártás)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 szép szál torma,
1 dl tejföl,
fél dl 20% ecet,
1 ek mustár,
só, porcukor




A tormát megmosom, megpucolom és kislyukú sajtreszelőn megreszelem. Leveszem a búvárszemüveget és a légzőkészüléket, pár kanál ecetet keverek a tormához attól függően, mekkora kupac, 2-3 evőkanállal. Hozzáteszek 1 ek mustárt, 1 ek porcukrot, pár csipet sót, és annyi tejfölt, hogy krém legyen, vagy mártás, attól függően, mi a cél.
Jól összekeverem és megkóstolom. Ha kell még, teszek hozzá ecetet, sót, cukrot. A mustárral bánjunk csínján, nem szerencsés, ha túlteng benne, az egy másik recept.
Főtt húsokhoz, sonkához príma kísérő.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Csak úgy gondolomra csináltam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.17. Utoljára frissítve: 2009.04.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:59:01 - 2.61)
Hozzászólások:

Sancho (2011-12-30 10:23:00):
Príma torma. Ecet helyett, tárkonyos ecetet tettem bele, azt szervíroztam karácsonyi sonka mellé, amit most csülökkel helyettesítettem. Éppen kihűlt, s már téptük is szét!

Megjegyzés a recepthez