Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 szép szál torma, 1 dl tejföl, fél dl 20% ecet, 1 ek mustár, só, porcukor |
A tormát megmosom, megpucolom és kislyukú sajtreszelőn megreszelem. Leveszem a búvárszemüveget és a légzőkészüléket, pár kanál ecetet keverek a tormához attól függően, mekkora kupac, 2-3 evőkanállal. Hozzáteszek 1 ek mustárt, 1 ek porcukrot, pár csipet sót, és annyi tejfölt, hogy krém legyen, vagy mártás, attól függően, mi a cél. Jól összekeverem és megkóstolom. Ha kell még, teszek hozzá ecetet, sót, cukrot. A mustárral bánjunk csínján, nem szerencsés, ha túlteng benne, az egy másik recept. Főtt húsokhoz, sonkához príma kísérő. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Príma torma. Ecet helyett, tárkonyos ecetet tettem bele, azt szervíroztam karácsonyi sonka mellé, amit most csülökkel helyettesítettem. Éppen kihűlt, s már téptük is szét!