recept: Margitrizs, Kifőzde
Margitrizs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg darált sertés- v. pulykahús,
35 dkg rizs,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
1 kis karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
4 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás, zsír
só, őrölt bors, pirospaprika




A sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét megpucoljuk, megmossuk, keskeny, rövid hasábokra vágjuk, kevés sós vízben (épphogy ellepje) félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A leszűrt lében megpároljuk a rizst.
A darált húst 3-4 evőkanál zsíron fonnyasztott, kis kockára vágott vöröshagymára tesszük, azon jól megdinszteljük, hogy kifehéredjen, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
Zsírral kikent jénai tálba rétegesen lerakjuk: alulra a rizs felét, rá a húst, beterítjük a tojással kikevert tejföl felével, rátesszük a rizs másik felét, végül a zöldségeket. A maradék tejföllel elkeverjük a reszelt sajtot, elterítjük a zöldségen és ételízesítő kiszitált nagyobb, színes darabkáival díszítjük.
180-200 fokos sütőbe tesszük és pirosra sütjük.
Egy kanál tejföllel tálaljuk, fejessalátát kínálunk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fejessaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.05. Utoljára frissítve: 2009.04.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:52:34 - 2.53)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez