Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
0,5 kg darált sertés- v. pulykahús, 35 dkg rizs, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás, zsír só, őrölt bors, pirospaprika |
A sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét megpucoljuk, megmossuk, keskeny, rövid hasábokra vágjuk, kevés
sós vízben (épphogy ellepje) félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A leszűrt
lében megpároljuk a rizst.
A darált húst 3-4 evőkanál zsíron fonnyasztott, kis kockára vágott vöröshagymára tesszük, azon jól megdinszteljük, hogy kifehéredjen, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Zsírral kikent jénai tálba rétegesen lerakjuk: alulra a rizs felét, rá a húst, beterítjük a tojással kikevert tejföl felével, rátesszük a rizs másik felét, végül a zöldségeket. A maradék tejföllel elkeverjük a reszelt sajtot, elterítjük a zöldségen és ételízesítő kiszitált nagyobb, színes darabkáival díszítjük. 180-200 fokos sütőbe tesszük és pirosra sütjük. Egy kanál tejföllel tálaljuk, fejessalátát kínálunk hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|