Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1 liter paradicsomlé, 2 kis paradicsomkonzerv, 2-4 szem paradicsom, 1-2 zöldpaprika, 0,5 liter húsleves v. húslé, 2-3 szál zellerlevél, leveskocka, ételízesítő, pirospaprika, őrölt bors, ketchup, kb. 15 teáskanál cukor, zsír, liszt, só |
A paradicsomkonzerveket egy félliteres korsóban meleg húslével simára
keverjük, majd 3-4 dkg zsírban 5-6 teáskanál liszttel, 1-2 teáskanál
pirospaprikával készült rántásra öntjük. Beleöntjük a maradék húslét és a paradicsom ivólevet. Hozzátesszük a héjától megfosztott, vékony szeletekre vágott paradicsomot, a kb. 2 cm-es kockára vágott paprikát, az egyik vöröshagymát feldarabolva és a zellerlevelet (egyben, szárastól). Teszünk bele egy leveskockát, cukorral úgy ízesítjük, hogy édeskés-savanykás legyen, és kb. egy óra hosszat főzzük fedő alatt, kislángon. Többször meg kell keverni, mert hajlamos odakapni a lábos aljához. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|