recept: Paradicsommártás, Kifőzde
Paradicsommártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 liter paradicsomlé,
2 kis paradicsomkonzerv,
2-4 szem paradicsom,
1-2 zöldpaprika,
0,5 liter húsleves v. húslé,
2-3 szál zellerlevél, leveskocka, ételízesítő, pirospaprika, őrölt bors, ketchup, kb. 15 teáskanál cukor, zsír, liszt, só



A paradicsomkonzerveket egy félliteres korsóban meleg húslével simára keverjük, majd 3-4 dkg zsírban 5-6 teáskanál liszttel, 1-2 teáskanál pirospaprikával készült rántásra öntjük.
Beleöntjük a maradék húslét és a paradicsom ivólevet. Hozzátesszük a héjától megfosztott, vékony szeletekre vágott paradicsomot, a kb. 2 cm-es kockára vágott paprikát, az egyik vöröshagymát feldarabolva és a zellerlevelet (egyben, szárastól). Teszünk bele egy leveskockát, cukorral úgy ízesítjük, hogy édeskés-savanykás legyen, és kb. egy óra hosszat főzzük fedő alatt, kislángon. Többször meg kell keverni, mert hajlamos odakapni a lábos aljához.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás

Forrás: Anyámtól tanultam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.01. Utoljára frissítve: 2009.04.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:56:47 - 1.12)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez