recept: Vargabéles, Kifőzde
Vargabéles
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 réteslap,
15 dkg cérnametélt,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
3 tojás,
15-20 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliáscukor,
reszelt citromhéj,
vaníliás porcukor a szóráshoz, tej, csipet só




Egy mélyebb, 20x30 cm-es tepsit kivajazunk és a réteslap felével kibéleljük úgy, hogy minden réteslapot olvasztott vajjal megkenünk, mielőtt a másikat rátennénk. A cérnametéltet fél-háromnegyed liternyi, édesre cukrozott tejes vízben megfőzzük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, a cukor felét, a lecsöpögtetett tésztát és jól összekeverjük. Kalandos kedvűek egy gyűszűnyi rumot is tehetnek bele. Végül óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön meg túlságosan, hozzákeverjük a cukor másik felével felvert tojásfehérjét.
Beleöntjük a fele réteslappal kibélelt tepsibe, elegyengetjük, a maradék réteslapokkal befedjük úgy, hogy most is minden réteslapot megkenünk vajjal. A legfelső lapot is lekenve, előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 60 perc alatt, lefedve, készre sütjük. Az utolsó 20 percre kitakarjuk, hogy a teteje szép pirosra süljön.
Ha kész, kivesszük, fél órát pihentetjük, majd adagnyi kockákra vágva, melegen tálaljuk, a tetejét vastagon meghintve vaníliás porcukorral.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Réges-régi szakácskönyv recetje átdolgozva mai anyagokra.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.22. Utoljára frissítve: 2009.03.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:53:45 - 2.41)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez