Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 réteslap, 15 dkg cérnametélt, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 3 tojás, 15-20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, reszelt citromhéj, vaníliás porcukor a szóráshoz, tej, csipet só |
Egy mélyebb, 20x30 cm-es tepsit kivajazunk és a réteslap felével kibéleljük úgy, hogy minden réteslapot olvasztott vajjal megkenünk, mielőtt a másikat rátennénk. A cérnametéltet fél-háromnegyed liternyi, édesre cukrozott tejes vízben megfőzzük, leöblítjük és lecsöpögtetjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |