Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
8 szelet tarja, 1-1,5 kg krumpli, 6-8 zöldpaprika, 5-6 paradicsom, 4-5 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, zsír |
A krumplit alaposan megsikáljuk és héjában 3-4 perc alatt nem teljesen puhára főzzük. Kis hűlés után megpucoljuk és félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk. A paprikát szeletekre, a paradicsomot karikára vágjuk. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, (a zsírosabb részeken alaposan) megborsozzuk, pirospaprikával elkevert liszttel meghintjük és forró zsírban hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát. Zsírral kikenünk egy tűzálló edényt, az aljára tesszük a krumpli felét, befedjük alaposan megsózott hagymakarikákkal, arra ráterítjük a szintén jól megsózott paprikát és paradicsomot, ezen szétterítjük a húsokat, majd rátesszük a vékonyra szeletelt szalonnát. Befedjük a maradék burgonyával. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel, sóval, és ráöntjük a tepsi tartalmára. Lefedve, közepesen erős tűzön sütjük kb. 45 percig, míg meg nem pirul a teteje. Üdítően finom, de kissé laktató étel. Paprikasaláta, paradicsomsaláta, vagy Jutkasaláta illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|