recept: Ráchús, Kifőzde
Ráchús
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet tarja,
1-1,5 kg krumpli,
6-8 zöldpaprika,
5-6 paradicsom,
4-5 fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
só, bors, pirospaprika, zsír






A krumplit alaposan megsikáljuk és héjában 3-4 perc alatt nem teljesen puhára főzzük. Kis hűlés után megpucoljuk és félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk.
A paprikát szeletekre, a paradicsomot karikára vágjuk.
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, (a zsírosabb részeken alaposan) megborsozzuk, pirospaprikával elkevert liszttel meghintjük és forró zsírban hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát.
Zsírral kikenünk egy tűzálló edényt, az aljára tesszük a krumpli felét, befedjük alaposan megsózott hagymakarikákkal, arra ráterítjük a szintén jól megsózott paprikát és paradicsomot, ezen szétterítjük a húsokat, majd rátesszük a vékonyra szeletelt szalonnát. Befedjük a maradék burgonyával. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel, sóval, és ráöntjük a tepsi tartalmára.
Lefedve, közepesen erős tűzön sütjük kb. 45 percig, míg meg nem pirul a teteje.
Üdítően finom, de kissé laktató étel.
Paprikasaláta, paradicsomsaláta, vagy Jutkasaláta illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: paprikasaláta
 paradicsomsaláta
 Jutkasaláta

Forrás: Pászti Hédi receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.10. Utoljára frissítve: 2009.06.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 09:44:17 - 3.35)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez