recept: Húsgombócleves, Kifőzde
Húsgombócleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 sárgarépa, 2 fehérrépa,
2 fej vöröshagyma,
2 krumpli, 2 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt sonka vagy tarja,
30 dkg darált sertéshús,
2 dl tejföl, 2 tojás,
2 dkg zsír, ételízesítő, bors,
mustár, babérlevél, pirospaprika


A finomra vágott vöröshagymát zsíron lepirítjuk, felét félretesszük, a maradékhoz hozzátesszük a csíkokra vágott füstölt húst, és kicsit megpirítjuk. Ezután meghintjük fűszerpaprikával, sót, borsot és babérlevelet teszünk rá.
Rátesszük a vékony csíkokra vágott répákat, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Esetleg pár kanál vizet vagy húslét tehetünk alá.
Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húst összekeverjük a megdinsztelt vöröshagyma maradékával, a tojással, sót, borsot, összetört fokhagymát keverünk bele, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
Amikor a zöldség már majdnem puha, belekeverünk egy evőkanál mustárt, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel vagy húslével, és főzzük 10-15 percig. Ezután beletesszük a húsgombócokat és készre főzzük kb. 10 perc alatt.
Tálaláskor egy kevés tejföllel dúsítjuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:34:18 - 1.82)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez