recept: Körömpörkölt, Kifőzde
Körömpörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 sertésláb,
8 kanál zsír,
2-3 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2-3 ek pirospaprika,
2 zöldpaprika, 2 paradicsom,
Piros arany, paradicsompüré,
köménymag, só, csípőspaprika,
4 dl vörösbor (keveset az ételbe, többet a szakácsnak)



A zsírban aranysárgára pirítom a nem is olyan kis kockákra (0,5-0,7 cm) vágott hagymát, majd beleteszem a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket.
Kicsit dinsztelgetem, forgatok rajta párat, majd úgy 4-5 perc múlva sózom, paprikázom, beleteszem a püréket és egy kevés vörösbort (nem kell, csak félig ellepje, nehogy dalra fakadjon a köröm).
Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel pótolom.
Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Puha kenyérrel, csípős savanyúsággal, esetleg benne főtt krumplival tálalom.
Bográcsban készítve a legfinomabb.
Mindenképpen valami karakteres ízű savanyúsággal (almapaprika, savanyú dinnye, ecetes uborka) tálaljuk, mert nehéz étel.
Ha a kosztosok bírják, csípőspaprikát is tehetünk bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ecetes almapaprika
 savanyú dinnye
 savanyú uborka
 pörkölt

Forrás: Mártika receptjéből kiindulva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 hete (2024-03-26 15:20:57 - 1.6)
Hozzászólások:

laci (2012-06-02 13:37:00):
nagyon finom

Megjegyzés a recepthez