Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
8 sertésláb, 8 kanál zsír, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek pirospaprika, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, Piros arany, paradicsompüré, köménymag, só, csípőspaprika, 4 dl vörösbor (keveset az ételbe, többet a szakácsnak) |
A zsírban aranysárgára pirítom a nem is olyan kis kockákra (0,5-0,7 cm) vágott hagymát, majd beleteszem a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket. Kicsit dinsztelgetem, forgatok rajta párat, majd úgy 4-5 perc múlva sózom, paprikázom, beleteszem a püréket és egy kevés vörösbort (nem kell, csak félig ellepje, nehogy dalra fakadjon a köröm). Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel pótolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel, csípős savanyúsággal, esetleg benne főtt krumplival tálalom. Bográcsban készítve a legfinomabb. Mindenképpen valami karakteres ízű savanyúsággal (almapaprika, savanyú dinnye, ecetes uborka) tálaljuk, mert nehéz étel. Ha a kosztosok bírják, csípőspaprikát is tehetünk bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
nagyon finom